Cykling

Tilfreds Fuglsang fornemmer træthed hos rivalerne

Onsdagens kuperede landskab kunne mærkes i feltet, siger Jakob Fuglsang efter veludført arbejde.

Jakob Fuglsang slap problemfrit gennem 5. etape. Foto: Claus Bonnerup/Scanpix

Efter et par nervøse dage er der atter roligt i Astana-lejren, hvor Jakob Fuglsang slap problemfrit igennem Tour de Frances første rigtigt kuperede etape.

Eksplosive Peter Sagan var hurtigst i opløbet på 5. etape, men det danske klassementhåb blev noteret for samme tid som verdensmesteren.

Samtidig fornemmer Fuglsang, at nogle af rytterne i feltet begynder at blive lidt mærket af strabadserne.

- Der er nogen, der så småt begynder at have lidt småtrætte ben, og det gør tingene lidt nemmere.

- Når vi begynder at køre opad som i dag (onsdag, red.), hvor det hele tiden går op og ned, så er der nogen, der begynder at hugge lidt i det. Det er rart at se og giver noget moral, siger Fuglsang.

På tirsdagens etape måtte han i asfalten efter at være blevet trukket ned af holdkammeraten Michael Valgren. Men onsdag samarbejdede Astana-mandskabet upåklageligt.

- I store dele af løbet fik vi bedre samling på tropperne og sad længere fremme. Jeg kunne sidde mere roligt, det fungerede godt, siger Fuglsang.

Han hæfter sig især ved, at han blev afleveret helt efter bogen på den sidste stigning, der begyndte omkring en kilometer før mål.

- Jeg kom med Valgren til at starte med, og han tog et ordentlig slæb. Da han slog ud, passede det lige med, at Omar Fraile kom frem. Så kom vi op ved siden af Sky, så jeg kom perfekt ind, lyder det fra en tilfreds Fuglsang.

Efter onsdagens etape er han avanceret til 11.-pladsen i klassementet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Flere nyheder på Cykelmagasinet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her