Cykling

Ny økonomisk bombe rammer Norges cykel-VM

VM-arrangørerne risikerer at gå glip af en garanteret underskudsdækning på 5,2 millioner norske kroner.

Cykel-VM i Bergen er ved at udvikle sig til en økonomisk farce for de norske arrangører.

Norges Cykleforbund oplyste allerede under VM, at man regner med et millionunderskud, hvilket delvist skulle dækkes af underskudsgarantier fra Bergen Kommune og Hordaland Amt.

Men nu risikerer VM-arrangørerne, at Hordaland løber fra sin halvdel af underskudsgarantien svarende til 5,2 millioner norske kroner.

Baggrunden er, at det konkurstruede selskab bag VM ikke har tilbageført de ændringer i vejnettet, som blev lavet inden mesterskabet. Her blev blandt andet fortovskanter og fartbump fjernet.

- Vi kræver, at vejene bliver leveret tilbage, som de var, og det er endnu ikke gennemført.

- Dette vil få konsekvenser for udbetalingen af underskudsgarantien, siger amtsrådmand Rune Haugsdal ifølge NTB til Bergens Tidende.

Haugsdal tilføjer, at hvis ikke arrangørerne får orden på vejene, vil amtet selv stå for det og derefter afskrive beløbet på underskudsgarantien.

Men VM's arrangementschef, Helge Stormoen, advarer om mod at sende regningen videre til det trængte VM-selskab, der har svært ved at betale sin gæld.

- Hvis amtet gør det, prioriterer den sig selv foran andre kreditorer, og så bliver det små private leverandører, der kommer til at lide under det, siger Helge Stormoen.

Han mener, at amtet efter VM forsøger at presse klausuler ind i en aftale, som oprindelig var uden klausuler.

Bergen Kommune har til gengæld indvilget i at betale sin del af underskudsgarantien.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her