Anspændt Pistorius i nyt krydsforhør om drab

For sjette gang forsøger Oscar Pistorius at forklare, hvad der skete den nat, han skød og dræbte sin kæreste.

Artiklens øverste billede
Oscar Pistorius (til højre) ankommer til retten i Pretoria.

Drabssagen mod den benamputerede sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius fortsatte mandag i retten i den sydafrikanske hovedstad, Pretoria.

Her er den 27-årige løber for sjette gang i krydsforhør i sagen, hvor han er anklaget for at have slået sin kæreste Reeva Steenkamp ihjel.

Ved mandagens retsmøde var Pistorius iklædt sort jakkesæt og slips, og ifølge nyhedsbureauet dpa så han anspændt ud med øjnene rettet mod jorden, da han banede sig vej gennem menneskemængden foran indgangen til retsbygningen.

En gruppe Pistorius-tilhængere ventede på atleten med hvide balloner og råbte "Vi elsker dig", da han gik ind i bygningen i Pretoria.

Kort før retsmødet begyndte, satte Pistorius sig på knæ sammen med sin søster Aimee for at bede en bøn. Hans mor var også til stede i retssalen.

Allerede fra start gik statsanklager Gerrie Nel hårdt til den tidligere løbestjerne. Han hævdede, at parret havde skændtes kort før, at skuddene blev affyret.

- Det er statens sag, Mr. Pistorius, at hun (Reeva Steenkamp, red.) ville forlade stedet, og at du ikke sov, men at I begge var vågne, sagde anklageren, hvortil Pistorius ifølge nyhedsbureauet AFP ganske stille svarede:

- Det er ikke korrekt.

- Der var et skænderi, lød det igen fra Gerrie Nel, hvilket affødte endnu en benægtelse fra Pistorius.

Under anklagemyndighedens krydsforhør i sidste uge brød Oscar Pistorius sammen i gråd flere gange. Han nægter at have dræbt Reeva Steenkamp forsætligt og påstår, at han forvekslede hende med en indbrudstyv, da han skød gennem en lukket toiletdør.

Anklager Gerrie Nel gravede dybt i Pistorius' forklaring på, hvorfor han skød hele fire gange, og fremhævede, at atletikstjernen kom med selvmodsigende forklaringer.

Gerrie Nel brugte også meget tid på at fremstille Pistorius som meget selvoptaget og anklagede ham gentagne gange for at lyve.

Anklageren påstod blandt andet, at Pistorius kun havde givet Steenkamps familie en offentlig undskyldning for selv at få det bedre.

Retssagen er i gang på 22. dag og forventes at fortsætte et stykke ind i maj. Hvis dommer Thokozile Masipa finder Pistorius skyldig i overlagt drab, kan han risikere en livstidsdom, hvilket reelt betyder, at han skal tilbringe mindst 25 år i fængsel.

/ritzau/dpa

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen