Golf-bastion åbner for kvinder efter 260 år

Moderne tider i en af sportsverdenens sidste mandebastioner, The Royal & Ancient Golf Club of St Andrews.

Artiklens øverste billede
Kvindelige golfspillere spiller på St. Andrews-golfbanen under kvindernes Britsh Open i 2007. Nu kan kvinder også få adgang til den ærværdige golfklub.

Efter 260 års eksistens som en af mændenes mest cementerede højborge er The Royal & Ancient Golf Club of St Andrews i Skotland endelig ved at indstille sig på det, der i århundreder har været unævneligt: At optage kvindelige spillere.

I løbet af denne uge får de 2.500 medlemmer af den ærværdige golfklub et brev fra klubben med en opfordring til at stemme for optagelse af kvindelige medlemmer, skriver Sky Sport.

Den gamle golfklub fungerer også som sportens regelorgan, og medlemmerne ventes at blive opfordret til at stemme for, når forslaget om kvindelige medlemmer skal til afstemning i efteråret.

Massivt pres i årevis

Indrømmelsen, der i visse kredse måske nok vil komme som et chok, kommer efter årelangt, massivt politisk og folkeligt pres.

Sidste år takkede den daværende sportsminister Hugh Robertson og kulturminister Maria Miller nej tak til en invitation fra The Royal & Ancient Golf Club's årlige turnering, The Open.

Skotlands premierminister Alex Salmond har betegnet mangestyret i klubben "umuligt at forsvare i det 21. århundrede", og den adm. direktør for klubben, Peter Dawson, indrømmede sidste år i juli, at spørgsmålet havde skabt splittelse.

Han udtalte dengang, at The Royal & Ancient Golf Club ville tage stilling til spørgsmålet igen, som klubben finder "tiltagende besværligt, for at være helt ærlig."

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen