DHF undrer sig over Anja Andersen

Ud af det blå markerede Anja Andersen sig mandag med et forslag indeholdende fem punkter, der skulle sørge for ro og fred.

Den langvarige strid i toppen af dansk håndbold har raset længe og har haft mange mærkværdige højdepunkter, men det er ikke slut endnu.

Ud af det blå markerede Anja Andersen sig mandag med et forslag indeholdende fem punkter, der skulle sørge for ro og fred, og som det væsentligste element leverer Slagelse-træneren et tilbud om at opgive retssagen mod DHF.

Til gengæld skal forbundet beklage sagsbehandlingen, erklære, at hendes karantæne aldrig skulle have været større end fire spilledage, halvere Slagelses bøde på 100.000 kr., tage højde for de fremførte kritikpunkter i ændringen af sit regelsæt samt betale modparternes advokatudgifter.

En ordentlig mundfuld, og lederne i Dansk Håndbold Forbund (DHF) har ikke umiddelbart tænkt sig at bøje af og acceptere de opstillede krav.

»Først og fremmest er det underligt at begynde med en udmelding i medierne, hvis man helhjertet søger et forlig. Det ligner måske mere et mediestunt, og vi mener i det hele taget slet ikke, at der er nogen sag,« understreger Hans-Christian Jacobsen, generalsekretær i DHF.

Omdrejningspunktet ligger tilbage i marts og er den for længst berygtede kamp i Aalborg, hvor Anja Andersen i vrede over dommerpræstationen hev sine spillere af banen i flere minutter. Den bemærkelsesværdige reaktion fik DHF til at idømme hovedpersonen et års karantæne og Slagelse en bøde på 100.000 kr., mens det europæiske håndboldforbund satte Anja Andersen i skammekrogen frem til 30. juni 2006.

DHF's Rets- og voldgiftsudvalg nedsatte senere udelukkelsen til et halvt år, inden Appeludvalget under Danmarks Idræts-Forbund som højeste instans helt ophævede straffen, men bibeholdt pengebøden til klubben.

Trak DHF i retten

Anja Andersen havde ikke fået nok og trak DHF i retten, men ved det første retsmøde udskød dommeren al videre behandling til efter DHF's ekstraordinære repræsentantskabsmøde 28. august.

»Da får vi efter al sandsynlighed vedtaget et forslag til en strukturændring, der reelt overhaler sagen indenom. Dette forløb har givet os ridser i lakken, så derfor har vi været omhyggelige med at imødekomme kritikpunkterne i forslaget og kan derfor heller ikke se, at der overhovedet er nogen sag at køre videre med,« erklærer Hans-Christian Jacobsen.

Hverken Anja Andersen eller Slagelse har yderligere kommentarer, men erklærer dog i pressemeddelelsen, at et positivt svar fra DHF vil få klubben til at søge fornyet medlemskab af Divisionsforeningen.

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.