Ivan Basso er klar til en DNA-test

Hvis det er nødvendigt for at bevise sin uskyld, vil Basso ifølge sin advokat godt lave en DNA-test. Advokaten mener dog, at det er en dårlig ide, og siger desuden, at Bassos hund hedder Tarello.

Pau

Ivan Basso er klar til at levere en DNA-test for at bevise, at han ikke har været kunde hos den dopingmistænkte spanske læge Eufemiano Fuentes.

Det forklarer CSC-stjernens advokat, Massimo Martelli, i onsdagens udgave af den franske sportsavis L'Equipe.

Men selv vil advokaten dog ikke anbefale sin klient at tage skridtet og lave en DNA-prøve, der kunne sammenlignes med DNA-profilen i det frosne blod hos Fuentes, som menes at tilhøre Ivan Basso.

»En sådan er ikke fuldstændig troværdig,« begrunder Massimo Martelli sin modstand mod projektet.

Det har advokaten for så vidt ret i. En DNA-profil vurderes som oftest til at være 99,99 pct. præcis. Massimo Martelli nævner desuden, at de spanske myndigheder heller ikke ønsker en DNA-prøve fra Basso, derfor ser han heller ingen grund til at levere en.

Indirekte beviser

Massimo Martelli har været i Madrid for at se nærmere på de papirer i Operation Puerto-sagen, som kæder Basso sammen med netværket omkring Fuentes, og han er overbevist om, at Basso har en god sag.

»Der er kun tale om gisninger og indirekte beviser,« siger han og slår fast:

»Der er intet bevis for, at vinderen af årets Giro d'Italia (Ivan Basso) har haft forbindelse til nøglefiguren i den spanske sag, Eufemiano Fuentes.«

Han ser ikke et direkte link - hvis der overhovedet er et - mellem Basso og Fuentes, og i forhold til det 38 siders resume af sagen, som for knap to uger siden betød, at Bjarne Riis sendte Basso hjem fra Touren, mener advokaten, at der er tale om masser af misforståelser.

Afviser hundenavn

Blandt andet hæfter han sig ved den efterhånden berømte telefonsamtale mellem to af de mistænkte i sagen Labarta og Fuentes, hvor de to taler om, at »en vis Basso« er i gang med at levere gode resultater i Giro d'Italia.

»En af dem, der ringer til Fuentes siger, at »en vis« Basso har vundet. I Italien antyder vendingen »en vis«, at det er en person, man ikke kender,« siger advokaten.

Basso er formodentlig dækket under navnet Birillo i sagen - det skulle være identisk med navnet på den italienske rytters hund. Det afviser Martelli også.

»Da jeg var hos ham i går, hørte jeg, hans datter Domitilla kalde hunden for Tarello. Jeg tror ikke, at en tre-årig pige vil kalde en hund ved et falsk navn,« siger han.

I en reportage fra Bassos hjem i den italienske avis Gazzetta dello Sport for en god måned siden skrev journalisten imidlertid, at hunden Birillo leger i baggrunden, mens Basso sidder i sofaen med sine børn.

benjamin.munk@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.