God bænkeplads

DBU har givet mulighed for at have op til syv spillere på bænken, men klubberne vil kun bruge muligheden i begrænset omfang.

Der var god plads på reservebænkene, da superligaen blev sparket i gang sidste weekend.

Kun fem af de 12 klubber havde valgt at udnytte muligheden for at have syv reserver klar på sidelinjen. En mulighed som DBU har givet klubberne fra denne sæson, for at gavne talentudviklingen.

Men det er tvivlsomt om regelændringen vil få den ønskede effekt.

»Det er en positiv ændring, men spørgsmålet er, hvor meget man får ud af det,« siger Lars Olsen træner i Randers FC.

Med den nye regel skal de tre ekstra reserver være 21 år eller yngre, og på den måde kan flere unge spillere end tidligere få lov til at snuse til atmosfæren på højeste niveau.

Alle er enige om, at tiltaget er positivt, men kun få klubber ser ud til i fuld udstrækning at ville udnytte muligheden for at tage unge spillere med.

Kun fem klubber gjorde det i sidst weekend, og det tal bliver formentlig lavere, når reserveholdenes turneringer snart går i gang. Spillerne, som sidder på bænken på superligaholdet, kan godt være med på andetholdet samme weekend, men det tror Lars Olsen ikke, at han vil gøre særlig meget brug af.

Enkelt angriber med

»Hvis de spiller lørdag, så det er begrænset, hvor meget vi kan bruge dem om søndagen,« siger Lars Olsen, som måske vil have en enkelt ung angriber siddende på bænken.

»Det vil være rart, hvis vi er bagud med et mål og gerne vil satse 10 minutter før tid.«

Udover Randers var AaB en af de klubber, som havde bænken fuldt besat i weekenden. Men når nordjyderne i dag tager til Esbjerg, så bliver det uden klubbens 19-årige midtbanetalent Mahmoud El-Hajj, der ellers sad på bænken i sidste søndags hjemmekamp.

»Det vil være meget afhængig af, om vi spiller på hjemme eller på udebane. Når vi spiller ude, så synes vi ikke, at vi vil spilde deres tid på en lang tur, for bare at sidde på bænken,« siger AaB's assisterende træner Allan Kuhn.

Selv de klubber, som har presset hårdest på for at få flere spillere bænken, har ikke tænkt sig at tage syv reserver med hver gang.

Både FC København og Brøndby, der har meget bredde spillertrupper, havde således kun seks mand på bænken sidste weekend.

»Det er et fantastisk godt tiltag for talentudviklingen. Men vi vil ikke tage nogle spillere med, hvis vi ikke har tænkt os at bruge dem. Hvis det udvikler sig til, at de bare sidder der uden at komme i kamp, så vil det ikke være optimalt for deres udvikling alligevel,« siger Brøndbys assisterende træner Peter Siggaard.

FC Københavns sportschef Carsten V. Jensen mener også, at ideen med flere unge spiller på bænken er god, men han vil ikke pålægge træner Ståle Solbakken at tage tre unge udskiftere med.

»Det er op til træneren. Klubben stiller ikke noget krav i den forbindelse. Det væsentlige er, at vi har muligheden for at gøre det.«

Reglen er endnu så ny, at der i de fleste klubber ikke er blevet lagt nogen strategi for, hvordan man vil bruge den, men det er på vej flere steder.

»På lang sigt tror jeg, at vi vil prøve at finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan udnytte de nye regler,« siger Carsten V. Jensen.

På trods af klubbernes manglende lyst til at anvende den nye regel, så håber U21 landstræner Keld Bordinggaard, at den vil blive en gevinst for talentudviklingen.

»Reglen skal lige have lov at bundfælde sig ude i klubberne, inden vi kan sige, hvordan det vil påvirke talentudviklingen. Men det sprængende punkt er spilletid på banen, og ikke tiden på bænken. Vi må krydse fingre for, at de unge vil blive brugt mere på banen. Den nye regel ser jeg mest som en fødselshjælper, der måske kan bruges til at give nogle af dem mere spilletid.«

joergen.skadhede@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.