Ulrik Wilbek ændrer OL-planer

Landstræneren erkender, at det kan blive et problem med en tidlig udtagelse. Men Wilbek fastholder, at hans OL-spillere allerede skal navngives om to uger.

Spillerne på håndboldlandsholdet kender deres skæbne allerede to måneder før første kamp ved OL.

Landstræner Ulrik Wilbek har ændret sine planer og vil nu allerede udpege de 14 spillere og en reserve om 14 dage, den 29. maj. Oprindeligt var træningslejrene i juni sidste chance for at overbevise Wilbek, der har 20 spillere i duel om de 15 pladser.


Siden de første planer har Ungarn meldt afbud til et par aftalte træningskampe, og samtidig er landstrænerens billede af OL-truppen blevet tydeligt.

»Jeg er tæt på at være sikker på de 15 navne. Og nu bliver der jo ingen kampe at se spillerne an i. Dermed er der ikke noget, der kan ændre på det indtryk, som jeg får i de sidste par uger op til 29. maj,« siger Wilbek og påpeger en anden årsag til beslutningen.

»Hvis jeg alligevel er sikker i min sag, så har spillerne krav på ren besked. På denne måde undgår vi også et udskilningsløb. De fem spillere, der ikke skal med til OL, kan i stedet holde ferie. Jeg vil ikke byde dem to træningslejre i juni, når jeg ved, at de ikke skal med alligevel. Det vil ikke være motiverende for dem. I stedet indkalder jeg nogle unge spillere, der vil finde det motiverende at træne med landsholdet,« siger Wilbek.


Ikke helt optimalt


Han erkender, at det ikke nødvendigvis er 100 procent positivt med den tidlige udtagelse. Han gjorde det samme i 2008, hvor den langstrakte tryghed måske var en af grundene til det store flop i Beijing. Normalt skal landsholdsspillere være skarpe helt op til slutrunderne, fordi holdene først udtages umiddelbart inden.

»Jeg er klar over problemstillingen. Der er også den risiko, at de udtagne spillere ikke selvtræner nok i deres ferie, fordi de er sikre på OL-deltagelse. Men jeg fastholder, at det er vigtigere med ren besked i god tid,« fastslår Wilbek.

Han sendte beskeden rundt til sine spillere i torsdags, og de ændrede planer blev modtaget positivt.

»Det passer mig rigtig godt, for det må jo betyde, at Ulrik vurderer sin OL-udtagelse på baggrund af den aktuelle form i klubben. Det er gået virkelig godt for mig siden EM, så det må jo være en stor fordel for mine chancer,« siger fløjspilleren Lasse Svan.


Trøsten hedder ferie


Han er en af de spillere, der er i duel om de få pladser. Også for ham bliver det selvsagt ubærligt, hvis Wilbek knuser drømmen. Om ikke andet så kan de fem vragede få en skefuld jod på såret i form af en lang sommerferie.

»Jeg vil hellere have sommerferie end at bruge sommeren på at træne uden et mål,« understreger fløjspilleren.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.