Logik med forbehold

Egentlig er der ikke så meget at være spændt omkring. Floyd Landis vil 9 ud af 10 gange sætte tingene på plads på en enkelstart som lørdagens. Men årets Tour har været hjemsted for alt andet end den slags logik og gamle vaner.

Mâcon

Logikken kunne såmænd godt forbyde at piske alt for meget rundt i gryden med spænding.

Og det er også med udgangspunkt i logikken, at Bjarne Riis - og stort set alle andre - har gjort Floyd Landis (Phonak) til storfavorit til på lørdagens enkelstart at tage den gule førertrøje, netop som løbet når Paris' porte.

Men.

Et forbehold ikke sniger sig ind i al denne logik-snak. Det er forbeholdet eller påmindelsen om, at dette Tour de France har været én stor uforudsigelighed, en næsten endeløs række af overraskende nedture og opture.

Så er det sagt. Og lad os så vende tilbage til logikken for en stund og tage et kig på grafikken her ved artiklen.

Mere suveræn

Den fortæller, at Floyd Landis i de sidste tre Tour-enkeltstarter mod morgendagens udfordrere altid er sluttet bedst, at han som regel slår Carlos Sastre (CSC) med et minuts penge, når enkelstarterne er mere end en time lange, og at han er endnu mere suveræn i forhold til Oscar Pereiro Sio (Caisse d'Epargne).

Det er derfor, at det er svært at finde folk, der ikke mener, at han i morgen spiser det halve minut, han har op til den gule trøje i en disciplin, som han er en af specialisterne i.

Det er Oscar Pereiro Sio ikke, og derfor finder han sit håb i en tro på, at alt er muligt - især i Tour de France 2006.

»Normalt er en enkeltstart som lørdagens en, hvor jeg ikke vil miste mere end to minutter. Men opgaven bliver en anden denne gang - nu må jeg maksimalt tabe 29 sekunder. Det bliver selvfølgelig svært, men man ved aldrig, hvad der kan ske,« minder indehaveren af den gule trøje om.

Han har to gange tidligere stået i lignende situationer før en afgørende enkeltstart. Den ene gang var han amatør og vandt. Den anden gang var i Schweiz Rundt i 2003, da han også lå højt i klassementet inden den sidste enkeltstart og skulle holde blandt andre Jan Ullrich bag sig. Den dag kørte han i fjerdebedste tid, bedre end mange favoritter, og kun 15 sekunder langsommere end Ullrich.

»Jeg har gode erfaringer med den opgave, jeg skal løse. Og selv om lørdagens tur er for specialister, så er det efter 20 hårde løbsdage også et spørgsmål om, hvor klar man er,« minder han om.

Og netop i dette faktum finder CSC-sportsdirektør Kim Andersen også en del optimisme på Carlos Sastres vegne. Andersen har det seneste par år været manden i følgebilen, når Sastre i Vuelta a España har skullet køre enkeltstarter med det mål at blande sig i løbets samlede stilling.

»Nu har jeg to gange set, at han som regel kører en god enkeltstart til sidst i sådan et etapeløb,« forklarer Kim Andersen, uden at det dog ændrer på, at han også har Floyd Landis som favorit til at vinde Touren lørdag eftermiddag.

Rytterne fra Team CSC kører ruten igennem lørdag formiddag, og det bliver også første gang, at Bjarne Riis ser, hvad der venter.

»Ivan Basso og Alain Gallopin har set den tidligere, og de siger, at der kun er få sving og ingen tekniske nedkørsler. Den går lidt op og ned, men det er ikke en teknisk rute, og derfor har jeg heller ikke følt behov for at se den før i morgen. Det er nok at køre den en enkelt gang,« siger Bjarne Riis, der sender Sastre ned ad rampen som næstsidste mand klokken 16.12.

»Carlos har gode ben og god form, det ved vi. Men Landis er den store favorit, og vi må bare gøre det så godt, vi kan. Lørdag morgen vil jeg sige til Carlos, at han skal køre med alt, han overhovedet har, og så vil jeg i øvrigt ønske ham en god tur,« forklarer Riis.

Floyd Landis kører tre minutter før Sastre, mens Oscar Pereiro Sio bliver sendt af sted tre minutter senere. Danske Michael Rasmussen (Rabobank) har start klokken 15.24.

benjamin.munk@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.