Troen på egne evner skal løfte Viborg

Viborgs nye træner Tommy Møller Nielsen tror på, at klubben med et par forstærkninger kan gentage fjerdepladsen.

Efter en uge med ufrivillig megen opmærksomhed skal Viborg-spillerne igen til at koncentrere sig om det væsentlige. At vinde fodboldkampe.

Oven på en elendig sæsonstart med to nederlag og balladen omkring de manglende forstærkninger, som til sidst resulterede i fyresedler til både træneren og sportschefen, så er den hidtidige assistenttræner Tommy Møller Nielsen nu frontfiguren i den mission.

Og han tror på sagen. Faktisk så meget, at han mener, Viborg kan gentage sidste sæsons placering som nummer fire, der er klubbens hidtil bedste resultat i superligaen.

Noget af en offensiv udmelding med tanke på spillertruppen nuværende tilstand. Kun 18 kontraktspillere er til rådighed, og inden søndagens kamp mod Horsens er fem af dem ude med skader og en enkelt med karantæne.

Tommy Møller Nielsen erkender da også, at truppens aktuelle størrelse gør holdet sårbart.

»Det er meget at have så mange spillere ude med skader og karantæner, når truppen ikke er særlig bred i forvejen,« siger Tommy Møller Nielsen.

Klubben arbejder på at hente nye spillere til Viborg, og den nye træner håber, at der allerede vil være nye spillere at tage af i næste uge.

Lidt problemer

»Vi har også Royal League at tænke på, og vi skal have en trup med 20-22 markspillere plus tre målmænd, ligesom alle andre har, for at have en høj kvalitet i den daglige træning,« siger Tommy Møller Nielsen.

Når truppen med Viborg-øjne forhåbentlig er blevet lidt bredere, så mener han også, at holdet har kvaliteterne til at lege med i toppen af superligaen.

»Det er både mit og klubbens mål, at vi skal ende så højt som muligt, og helst lige så godt eller bedre end sidste år."

Hvor realistisk er den målsætning?

»Vi skal lige have de sidste ting på plads, men jeg tror, at den er meget realistisk. Spillerne har oparbejdet en god erfaring ved at være tophold sidste år. Den erfaring, tror jeg, kan blive gavnlig i denne sæson,« siger Tommy Møller Nielsen.

Foreløbigt er han kun cheftræner midlertidigt, men de fleste forventer, at han bliver en permanent løsning.

Den 44-årige fynbo ser frem til at skabe sit eget navn som cheftræner i Danmark efter seks år som assistenttræner i Skotland og mange år i skyggen af sin fars navn og præstationer som toptræner.

»Jeg har jo haft lidt problemer med, at jeg altid har været "Ricardos" søn. Derfor var det i en periode nemmere at være træner i udlandet for mig. Men nu vil jeg gerne ud og lave mit eget navn,« siger Tommy Møller Nielsen.

Han blev ringet op tidligt onsdag morgen af direktør Morten Jensen, som spurgte om han ville overtage jobbet. Det ville han hellere end gerne. Også selv om situationen i klubben generelt og omstændighederne omkring ugens to fyringer i særdeleshed kunne have været et bedre udgangspunkt for en ny karriere som chef.

»Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville sige ja, men det var ikke noget, jeg havde gået og ventet eller håbet på. Jeg ville gerne have haft jobbet under andre omstændigheder, men sådan er det i den her branche,« siger Tommy Møller Nielsen.

Siden onsdag har han dermed stået i spidsen for den mentale genrejsning af holdet.

»Nogle sætter sig måske ned i en rundkreds og snakker om tingene eller giver spillerne fri i to dage. Jeg har valgt at hive spillerne ind til træning hver dag. Vi har spillet mange træningsspil med bold, for hvis man sætter mennesker til at lave noget, som de er gode til, så bliver de også i godt humør.«

Søndag venter et bundopgør på udebane mod ligeledes pointløse Horsens.

»Det er ekstremt vigtigt, at spillerne kommer ud og tror så meget på sig selv, at de viser, hvorfor de blev placeret så højt sidste sæson, selv om Horsens har hjemmebane. Jeg har sagt til dem, at uanset hvad der er sket og uanset, hvor ærgerligt det er, så må vi bare se fremad nu,« siger Tommy Møller Nielsen.

Et lille tilbageblik på fortiden kan hverken han eller spillerne dog undgå at blive konfronteret med, når de løber ind på det lille, men intime stadion i Horsens. I en af forårets første kampe smed det daværende tophold tre meget vigtige point efter et pinligt 3-1 nederlag, hvor Viborg blev decideret udspillet af oprykkerne.

Men Tommy Møller Nielsen forlanger af sine spillere, at den forestilling ikke bliver gentaget.

»Vi skal ikke køre dernede fra med den flove smag i munden, som vi gjorde sidst.«

joergen.skadhede@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.