OB overtog førsteplads

OB ligner et hold, der er klar til at gå efter medaljer i forårssæsonen.

Fynboerne viste stærk form og chancerigt spil, da svenske Helsingborg søndag måtte drage hjem fra Odense med deres første nederlag i turneringen. OB vandt 3-0 og overtog dermed førstepladsen i Royal Leagues gruppe 1. OB vinder gruppen med mindst et point i den sidste kamp mod Brann.

Søndagens indsats vakte stor tilfredshed hos assistenttræner Michael Hemmingsen.

- Vi viser, at vi er et rigtig svært hold at spille imod. Vi står kompakt, og spillet i dybden fungerer fornemt. Jeg er i det hele taget meget tilfreds med holdets præstation, sagde Hemmingsen efter kampen.

Eftertragtet sejr

Både OB og Helsingborg var allerede klar til kvartfinalen inden søndagens Royal League-møde på Fionia Park, men med gruppens førsteplads og hjemmebanefordel i kvartfinalen som motivation gik begge hold opportunistisk efter sejren.

OB måtte undvære småskadede Thomas Helveg, mens den nye montenegrinske angriber Srjdan Radonjic ikke havde fået sin spilletilladelse. På sidelinjen stod assistenttræner Michael Hemmingsen for første gang alene med de stribede tøjler, da cheftræner Bruce Rioch havde bedt om fri til at besøge sin syge kone.

Trygt OB-hold

OB virkede alligevel trygge og sammenspillede efter seks træningskampe med en samlet målscore på 27-1.

Svenskerne kom dog indledningsvis til de mest iøjnefaldende tilbud. Den tidligere Brøndby-spiller Babis Stefanidis halvflugtede flot efter et kvarters spil. Han måtte dog se Arek Onyszko i OB-målet tage den største applaus, da han greb ham ud på endnu flottere vis.

Chancer var der nok af til de 3726 halvfrysende tilskuere. Bechara var tæt på, da han headede på stolpen. Den endelige jubel brød dog først ud efter 25 minutter, da en hårdtarbejdende Morten Fevang viste prøver på sin gode sparketeknik.

Nordmanden flugtede resolut og hårdt på en returbold efter energisk forarbejde af Martin Borre, og fynboerne tog føringen. Midt i anden halvleg kunne Fevang så sætte en tyk streg under sin flotte præstation, da han scorede til 2-0 med hælen.

Hjemvendte Thomas Helveg skal altså regne med skarp konkurrence til den centrale midtbaneplads.

Stolpe ud

Mads Timm havde efter flere gode præstationer i træningskampe fået chancen i front for OB. Han var uheldig ikke at udnytte chancen til fulde, da han headede på indersiden af stolpen. Teknikeren virkede tændt, men ser stadig en anelse tung ud til pladsen som enlig angriber. Bechara slog sejren fast efter mange brændte OB-chancer.

Jonas Troest blev skiftet ind et kvarter før tid til debut på OB's på højre back.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen