Kimmie slog kalenderpigen i omspil

Kalenderpigen og tv-soap-darlingen Natalie Gulbis har længe stået foran sin første sejr, og det er næsten utroligt, at hun stadig gør det efter Owens Corning Classic i Sylvania, Ohio. Midt på sidste runde førte hun med fire slag efter at være gået ti huller i - 6 med bl.a. fem birdies i træk - men så slog Mi Hyun Kim, Kimmie, fra Korea tilbage.

Turneringen blev præget af voldsom varme, der fredag førte til et syndflodsagtigt skybrud. Det var et mirakel, at banen overhovedet blev klar igen, men anden runde måtte afbrydes under tordenvejr og genoptages lørdag morgen. Da 80 klarede cuttet i en jævnbyrdig stilling, blev der nye tidsproblemer, og de førende måtte tidligt op og færdiggøre tredje runde søndag.

Gulbis og Kim gik allerede sammen lørdag og kunne fortsætte i sidste runde sammen med Se Ri Pak. Banen var tung af regn, og boldene døde på green, men der blev præsteret fornem golf af hele førerfeltet, så Annika Sörenstam med en sidste runde i - 1 forsvandt bagud som nr. 8 i - 9. Natalie Gulbis scorede birdies på hul 3-7 i rækkefølge og igen på hul 10, mens Mi Hyun Kim fik sin første på hul 8. Så gik det til gengæld stærkt, og på 17. hul blev Gulbis indhentet, da hendes birdieputt tog en omgang rundt i hullet og blev oppe.

Også Paula Creamer, The Pink Panter, fandt pludselig hullerne og scorede fire i træk på hul 14-17. På sidste hul var det hendes bold, der lavede en hestesko og blev oppe. Ellers havde der været tre i omspil.

I omspillet vekslede fordelen, og tv-seere verden over måtte nøjes med radioreferat i nogle minutter, fordi den købte tv-tid var udløbet. Programmet var mere end to timer forsinket. Forbindelsen blev retableret, og på tredje hul røg Kim i rough og synes fortabt. Med et fantomslag nåede hun på green og havde et 5 meter putt mod et 3 meter putt til Gulbis. Da hun holede, svigtede Gulbis' putter, og koreaneren havde vundet.

Lidt pinligt udvandrede så godt som hele publikum. Det havde heppet ensidigt på Gulbis og havde ingen interesse i præmieoverrækkelsen, når hun havde tabt. Det havde ellers været en duel i god atmosfære, selv om Gulbis naturligvis havde svært ved at sluge, at hun igen var gået glip af sejren, mens en lidt bitter Kim havde vundet for syvende gang på LPGA Touren efter en sammenbidt og flot indsats.

Længere nede i feltet bemærkede man en god indsat af den unge svenske Nina Reis som nr. 20 i - 4, og så klarede Annika Sörenstams søster Charlotte for en efterhånden sjælden gangs skyld et cutt og blev nr. 32 i - 3.

Slutstillingen i toppen:

1. Mi Hyun Kim, Korea - 18

2. Natalie Gulbis, USA - 18

3. Paula Creamer, USA - 17

4. Se Ri Pak, Korea - 16

5. Reilly Rankin, USA - 12

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.