Fodboldårets værste "svinere"

Forårets fodboldbaner lagde græs til en række voldsomme overfald. Vi har samlet et par af de vildeste fra dansk og europæisk fodbold.

Normalt nyder vi de lækre mål og de flotte afleveringer på fodboldbanen. Men nogle tacklinger er dog så spektakulære og voldsomme, at de tåler en gentagelse. Derfor har vi samlet en lille håndfuld af de vildeste overfald.

Årets vildeste svinestreg

Æren for årets største svinestreg i europæisk fodbold tilfalder uden tvivl Real Madrid-forsvareren Pepe. Da Real Madrid tirsdag den 21. april mødte Getafe, begik han et straffespark, som man sent vil glemme. Ikke nok med, at Getafe-angriberen Francisco Casquero blev nedlagt, han blev også sparket to gange, da han lå i græsset. Først på benene og derefter i ryggen. Selv om Pepe korrekt fik rødt kort, vandt hjemmeholdet alligevel 3-2.

Tv: Se Pepes svinestreg

Voldsom bundkamp

De to Superliga-nedrykkere Vejle og Horsens mødtes den 13. maj. Begge havde brug for point, og derfor blev der gået hårdt til den. Men især Vejles spillere gav den en tand for meget gas i tacklingerne.

Hjemmeholdets Mark Pedersen var i det 53. minut i den grad ude med riven, da han stemplede en Horsens-spiller midt på låret. I det 67. minut blev Allan Gaarde tacklet hårdt, og han sparkede efterfølgende ud efter Horsens-spilleren, Niels Lodberg.

Tv: Se de voldsomme tacklinger her

Svinestreger på sidelinjen

AC Horsens er dog ikke kun i offerets rolle, når de hårde frispark blev begået. Mod FC Nordsjælland den 15. marts fik Thomas Kortegaard direkte rødt kort. Episoden opstod ved den ene sidelinje, hvor Henrik Kildentoft gik meget hårdt til ham og stemplede ham to gange på benet. Det så kampens dommer ikke. Til gengæld tog Kortegaard sagen i egen hånd og sparkede Kildentoft på foden. Direkte rødt kort.

Tv: Se Kortegaards hævnakt her

Svinestreg eller uheld?

Vi slutter med den her fra FC Barcelonas kamp mod Bayern München i Champions League den 8. april. Thierry Henry ramte Bayern-keeper Hans-Jörg Butt lige i hovedet med støvleknopperne. Var det en regulær svinestreg eller rent uheld? Døm selv.

Tv: Se sammenstødet her

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen