Team Danmark skal spare millioner

Faldende sponsorindtægter som følge af finanskrisen og vigende omsætning hos Danske Spil er årsagen til, at idrættens eliteorganisation Team Danmark nu må gennemgå budgettet for at finde sparemuligheder.

Direktør Michael Andersen kan ikke fortælle præcist hvor mange penge, der skal til for at få regnskabet til at løbe rundt. Men han siger til Politiken, at det drejer sig om "et betydeligt millionbeløb".

Team Danmark har i forvejen budgetteret med et underskud på 10 millioner i år, men på et bestyrelsesmøde i dag skal det diskuteres, hvor man i givet fald kunne skære ned. Det kommer efter alt at dømme til at ramme flere af de forbund, som nyder godt af tilskud i dag.

"Det er selvfølgelig alt andet end en ønskesituation, men som tingene står nu, er det svært at se, hvordan vi kommer uden om fyringer," siger Michael Andersen til Politiken.

Ifølge avisen er der allerede truffet beslutning om at droppe elitecentret i Farum, der har eksisteret siden 2001. De otte idrætsgrene, der lige nu holder til her, vil blive tvunget til at flytte sine aktiviteter andre steder hen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen