Rugbyens Beckham sparkede England i VM-finalen

David Beckham må for en stund formentlig se sig degraderet til en andenplads på listen over engelske superstjerner, efter rugbylandsholdet for første gang siden 1991 søndag kæmpede sig i VM-finalen med en sejr over Frankrig på 24-7. Australien venter i finalen.

Regn og blæst gjorde semifinalen til en dyst på sparketeknik. Flyhalfen Jonny Wilkinson scorede samtlige engelske point og beviste dermed endnu engang, at han er lige så vigtig for engelsk rugby, som Beckham er for landets fodboldlandshold.

Ud over at være ganske fotogen, som David Beckham, har 24-årige Jonny Wilkinson vist så stort talent i den voldsomme sport, at han i 2002 blev kåret til Årets Spiller af sine kolleger verden over og som den yngste rugbyspiller nogensinde senere fik overrakt den fornemme MBE-orden, Member of the British Empire, for sin store indsats for engelsk rugby. Ordenen er den fjerdestørste royale udmærkelse.

De to superstjerner har optrådt i støvlereklamer sammen, men privatlivet gør Wilkinson, der foruden sin gyldne sparketeknik leverer upåklagelige afleveringer og tackler som en betonpille, modsat Beckham en dyd ud af at holde for sig selv.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen