Fodbold: Tomasson topper formen

Jon Dahl Tomassons tredje sæsonmål sikrede AC Milan uafgjort, mens både Martin Laursen og Christian Poulsen er på skadelisten før landsholdsudtagelse og kampe i Champions League og UEFA.

Genoptræningen efter sommerens alvorlige skulderskade satte en naturlig begrænsning for landsholdsspilleren Jon Dahl Tomassons udfoldelser i sæsonens første spillerunder hos AC Milan i den italienske Serie A.

Men danskerens målnæse fornægter sig ikke, efterhånden som træner Carlo Ancelotti belønner ham for hans flid med en plads i Milans startopstilling.

Det skete igen i weekendens topkamp mod mesterholdet Juventus, hvorefter Jon Dahl Tomasson kvitterede med sæsonens tredje mål. Alle scoret i kampe, hvor Tomasson har haft plads i startopstillingen.

For kun en uge siden var det danskeren, der indledte scoringen i udesejren på 3-0 over Sampdoria og med 1-1 mod Juventus holder Milan førstepladsen på bedste målscore.

»At score i kampe, hvor vi får point mod Juventus er noget af det største her i Serie A,« siger Jon Dahl Tomasson, der dog ærgrer sig over, at Milan kun fik uafgjort i topkampen.

»Ved stillingen 0-0 blev vi helt klart snydt for et mål, da der fejlagtigt blev dømt off side på Sjevtjenko, og Juventus' udligning kun seks minutter før tid faldt netop på et off side-mål ved Marco di Vaio,« siger Jon Dahl Tomasson, hvis mål ellers havde bragt Milan i vinderposition.

Med afrejsen i dag til Belgien satser Jon Dahl Tomasson og AC Milan nu på at kunne revanchere det overraskende 0-1 nederlag hjemme i Champions League til FC Brugge.

Inzaghi bliver hjemme

Med sine seneste mål håber Jon Dahl Tomasson at bevare pladsen i startopstillingen i Milans angreb sammen med Andrej Sjevtjenko.

Foruden de tre mål for Milan har Tomasson i efteråret også en scoring for landsholdet på straffespark i Parken mod Rumænien.

Under alle omstændigheder bliver der ikke konkurrence fra den skadede angriber Filippo Inzaghi, der ikke rejser med til Belgien i dag.

Også den brasilianske kantspiller Serginho er ude med en skade.

Også Jon Dahl Tomassons landsholdskollega, Martin Laursen, er tvivlsom i Milan-truppen. Han fik ikke mulighed for spilletid mod Juventus, fordi han under træningen op til kampen pådrog sig en mindre forstrækning.

Det er ikke den eneste triste melding til landstræner Morten Olsen, der i dag udtager sin trup til testkampen og VM-revanchen mod England på Old Trafford 16. november.

I lørdagens kamp i Bundesligaen mellem Schalke 04 og Bayern München måtte Christian Poulsen udgå med en lårskade, der i første omgang kan forhindre ham i at stille op for Schalke 04 mod Brøndby i torsdagens UEFA-kamp på Arena auf Schalke i Gelsenkirchen.

frits.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen