Golf: Svensk triumf efter omspil

Nedtur i Volvo Masters for både Anders Hansen, Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen.

Naturligvis måtte det blive svensk triumf i en European Tour-turnering med navnet Volvo Masters på Valderrama i spanske Andalucien.

Med sin tredje sæsonsejr på Touren understregede Fredrik Jacobson sin forrygende form trods alvorlig vaklen på de tre første af fire huller i omspillet med den spanske overraskelse Carlos Rodiles.

De to spillere indledte fjerde spillerunde side om side i førerbolden og gik begge to under par for runden og 12 under sammenlagt i 276 slag.

Spændende afgørelse

Mens resten af feltet pænt måtte vente på den spændende afgørelse i klubhuset, viste svenskeren sig i at have nerver af stål, da han var under alvorligt pres på de tre første huller i omspillet.

I de to første omspil på 18. hul måtte Fredrik Jacobson lave små mirakelredninger, og da han på tredje omspilshul, der var banens 10., kun var centimeter fra at lande bolden i søen, lignede den unge spanier en vinder.

Fredrik Jacobsons bold lå så yderligt og så langt under hans fødder, at en venstrehåndet spiller umuligt ville kunne spille den til en hæderlig chance. Men svenskeren sendte bolden på green og sikrede sig det fjerde huls omspil på banens 18.

Afgørelsen faldt, da Carlos Rodiles drivede for langt i højre og i andet slag ramte et træ og landede på fairway, da han ville slå bolden fladt til green.

Fredrik Jacobsons triumf blev belønnet med den største præmiecheck i karrieren for den 29-årige svensker, der vil kunne købe en hel del Volvo-modeller for de små 4,4 mio. kr.

Det var i øvrigt andet år i træk, der måtte omspil til på Valderrama for at finde en vinder i Volvo Masters. For et år siden måtte man dog opgive at finde vinderen i omspillet mellem skotten Colin Montgomerie og tyskeren Bernhard Langer på grund af mørke.

Katastrofal runde

Turneringen i Andalucien sluttede med nedtur for tre tre danskere spillere, Anders Hansen, Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen. Søren Hansen opgav undervejs på grund af sygdom. Anders Hansen indledte ellers fjerde runde på en tredjeplads, men gik en katastrofal runde i seks over par og sluttede på en delt 19. plads to slag under par.

Også Thomas Bjørn faldt tilbage i finalerunden fra en placering som nummer 16 til en delt 24. plads på en dag med tre slag over par og sammenlagt fem slag over par.

Helt galt gik det for Søren Kjeldsen, der sluttede som nummer 55 og næstsidst med 10 slag over par for dagen og 20 i alt for de fire runder på Valderrama.

frits.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen