Jacobson vandt endnu et drama på Valderrama

Fire omspilshuller skulle der til før vinderen af årets Volvo Masters Andalucia kunne hyldes på 18. green. I den sidste ende sejrede svenske Fredrik Jacobson foran den spanske publikumsfavorit Carlos Rodiles.

De to startede de sidste 18 huller side om side, og fulgtes pænt ad det meste af runden. På 16. hul kom Rodiles i problemer og med en sikker par kom Jacobson et enkelt slag foran. Men som så mange gange før så det ud til at afgørelsen igen ville falde på det berygtede 17. hul. Efter en skævt drive og en efterfølgende vandtur noterede svenskeren en dobbeltbogey på det drilske par-5 hul. Da Rodiles samtidig lavede en fantastisk birdie, havde spanieren lige pludselig to slags forspring op at 18. hul på Valderrama.

Her var det dog Rodiles' tur til at skabe problemer for sig selv. Han fandt skoven i venstre side, og kunne kun spille frem kort af green. Samtidig havde Jacobson fundet midten af fairway med sin tre-kølle, og derfra slog han den op til en givet birdie. Da Carlos Rodiles samtidig ikke formåede at komme op og i, sluttede de begge på 12 under par.

De to første omspilshuller blev delt med pars på 18. hul. Carlos Rodiles var tættest på sejren med en god birdiemulighed på specielt det første omspilshul. Efter de to første huller gik turen videre til 10. hul, hvor svenskeren var lige ved at slå i vandet i højre side fra teestedet. Bolden stoppede dog lige på kanten af søen, og herfra slog Fredrik bolden op på green hvor det blev til en sikker par. Det samme noterede Rodiles.

Tilbage på 18. hul faldt så endelig afgørelsen. Rodiles tabte sit drive i højre side og fik kun bolden slået tilbage på fairway. Jacobson kunne til gengæld fra midten af fairway slå bolden op tre meter højre om pinden, og derfra var to putts nok til at give svenskeren den endelige sejr.

Med sejren fulgte en check på 583.330 euro og et avancement til 4. pladsen på den endelige Volvo Order of Merit.

Sidstedagen blev, set med danske øjne, aldrig den store spillemæssige oplevelse. Anders Hansen gik en sidste runde i 78 slag og faldt tilbage til en delt 19. plads. Anders fik da heller ikke den bedste start på runden, da han spillede en forkert bold på fjerde hul som kostede to strafslag og en 8'er på det 516 meter lange par-5 hul. Det chok kom danskeren sig aldrig rigtig over. Han sluttede dog stadig som bedste dansker.

Thomas Bjørns turnering sluttede med en 75'er. Dermed sluttede han på en 24. plads fem over par totalt. Helt galt gik det for Søren Kjeldsen, som indkasserede noget af en lussing af Valderrama-banen på 82 slag. Undervejs blev det både til en dobbelt, en firedobbelt og en femdobbelt bogey for danskeren, som sluttede andensidst i turneringen. Absolut ikke den bedste optakt til det uofficielle VM for to-mandshold som Kjeldsen sammen med Thomas Bjørn skal spille om to uger.

Brian Davis stod for dagens bedste runde med en 66'er. Dermed rykkede englænderen op på 3. pladsen alene, og indkasserede en check på 227.500 euro og rykkede ind i top-10 på den endelige Volvo Order of Merit.

John Bickerton sluttede alene på 4. pladsen, mens Stephen Leaney og Greg Owen delte 5. pladsen. Michael Campbell og Sergio Garcia fik 7. pladsen mens Nordic Open vinderen Ian Poulter sluttede på 9. pladsen efter en afsluttende 68'er.

Den forsvarende mester Colin Montgomerie sluttede sit titelforsvar af med en 73'er og sluttede på 10.pladsen sammen med José Maria Olazábal og Adam Scott.

Med årets sidste turnering afviklet er det også tid til status for danskerne på Volvo Order of Merit. Thomas Bjørn måtte se sig overhalet af Fredrik Jacobson i sidste øjeblik, og slutter året på en 8. plads. Søren Kjeldsen slutter næstbedst på en 27. plads, mens Søren Hansen og Anders Hansen slutter som henholdsvis nummer 55 og 57.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen