Fodbold: Kritik af Real Madrid

Den spanske storklub Real Madrids store satsning på at samle nogle af fodboldens absolutte superstjerner har ifølge en opsigtsvækkende rapport i finansmagasinet Capital været en gigantisk underskudsforretning indtil nu.

Trods forsikringer fra klubpræsident Florentino Perez om en sund økonomi, hævder ugebladet, at klubben havde et tab på hele 624 mio. kr. i sidste sæson.

Samtidig hævder bladet, at et uafhængigt revisionsinstitut anser klubbens regnskaber for ikke at afspejle "økonomiske realiteter." Bladet hævder, at langfristede indtægter bogføres på kort sigt.

Endnu værre hedder det også i artiklen, at salget af det træningsanlæg, som tillod klubben at sanere en gammel milliardgæld, risikerer at blive kendt ugyldigt.

Der var en klausul på grunden, at den kun måtte benyttes til rekreative formål, men nu har køberen lagt op til at opføre fire højhusbyggerier på grunden.

Kopier på markedet

For at smide yderligere salt i såret om klubbens satsning på at sælge millioner af trøjer til fans med "Beckham, Zidane og Ronaldo" trykt på ryggen, ser det ud til, at pirater gør ekstremt indhug i klubbens fortjeneste på det asiatiske marked, hvor det vælter med billige kopier af Real Madrid-trøjerne til under 40 kroner stykket.

Real Madrids årlige omkostninger til løn løber ifølge Capital op i over en mia. kr. om året.

Der var torsdag ingen officielle kommentarer til Capitals oplysninger på Real Madrids hjemmeside. Her kan man til gengæld stadig finde en officiel meddelelse fra den 29. april, hvor klubben afviser enhver forbindelse med en vis David Beckham.

henrik.brandt@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen