Atletik: Joachim B. Olsen fik afvist protest

Kuglestøderen Joachim B. Olsen vandt EM-bronze, men indleverede en klage, da hans sidste forsøg efter den danske lejrs mening blev målt forkert. Juryen afviste dog indvendingen efter en times vurdering

Set fra Lars Nielsens sæde på stadion havde det sidste forsøg virket længere end 21,04.

Som sportschef i Dansk Atletik Forbund kunne han imidlertid ikke løbe fra at være stærkt farvet i sin vurdering, men håbet om at se Joachim B. Olsens bronze forvandlet til ædlere metal fik dog næring, da hans mistanke blev bakket op ad flere kanaler.

Fra nær og fjern ringede folk med samme opfattelse, mens svensk tv blev ved at vise gentagelser af episoden, hvor kuglen landede, hoppede tilbage og ifølge hans opfattelse fejlagtigt blev målt på den korteste afstand.

"Vi har afleveret en protest, men vi aner ikke, hvad der sker. Præmieoverrækkelsen skulle have været afviklet 20,52, men indtil videre er den udsat, så et eller andet er der i gang. Der er afleveret i alt fem-seks klager, men på grund af vigtigheden vil vores få førsteprioritet," berettede en spændt Lars Nielsen fra Göteborg i minutterne efter konkurrencen.

Nervepirrende dyst

Forud havde han kunnet se en næsten lige så nervepirrende dyst, hvor Joachim B. Olsen igen blev ramt af centimeternes forbandelse.

Hans andet forsøg på 21,09 var bare to centimeter fra Andrei Mikhnevich' og syntes længe at række til en placering som den bedste af alle de skuffede tabere. I allersidste af de seks runder slyngede tyske Ralf Bartels imidlertid kuglen ud på 21,13 og sig selv op på en overraskende førsteplads, der imidlertid i en hel time var omgærdet af megen tvivl, da medlemmerne i den ansvarlige jury tog sig god tid i vurderingen af hændelsen og indsigelsen.

"Indtil videre kan vi bare vente og konstatere, at Joachim har vundet en bronzemedalje, og det er vi skideglade for. Vi stiller heller ikke spørgsmål ved de andres forsøg på 21,13 og 21,11, men selvfølgelig skal Joachim ikke snydes, hvis han i realiteten har stødt længere. Ud fra tv-optagelserne må de kunne se og bedømme den reelle længde, og vi vil acceptere deres beslutning fuldt ud," fastslog Lars Nielsen, inden han en halv time senere måtte se slaget være tabt.

"Vi har netop modtaget en officiel skrivelse, der fortæller, at klagen er afvist. Der står, at juryen har haft chancen for at gennemse forløbet, og den er tilfreds med målingen. Vi kender folkene i juryen, og dem har vi tillid til. Desuden har de brugt over en time, så vi nøjes med at glæde os over hans bronze. I forvirringen nåede han vist ikke at få fortalt, at hans fiberskade brød op i tredje forsøg, så samlet set er hans indsats fantastisk."

Nedtur i længdespring

Omkring Morten Jensens exit herskede ikke samme tvivl.

Ganske som ved VM 2005 formåede længdespringeren ikke at få tilløb, afsæt og svæv til at passe sammen, og 7,42 var hans dårligste notering ved et stævne i denne sæson.

Rikke Rønholt oplevede til gengæld personlig succes på det indledende heat i 800 meter. Godt nok røg Sparta-løberen ikke direkte til semifinalerne, men 2.02,68 var dagens 12. bedste tid, rakte til endnu et startnummer i dag og sikrede hende samtidig på forhånd karrierens bedste resultat i seniorkarrieren.

Debutant i hammerkast

Samme udbytte var Vanessa Mortensen sikret inden sit første forsøg, da hammerkasteren var debutant ved et internationalt mesterskab og da også måtte sande, at den slags konkurrencer altså har det med at spille de uprøvede et puds.

Med 55,68 var Vanessa Mortensen næsten syv meter fra sin personlige rekord og sluttede dermed som nummer 20 af lige så mange startende.

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.