Kvindernes verdensrangliste gøres troværdig

Man skulle tro Rolex World Rankings, som kvindernes verdensrangliste hedder, har læst GolfOnline.dk. Da vi for snart et halvt år siden kommenterede og vurderede det ny system til kvindernes rangering, pegede vi i konklusionen specielt på to forhold, der burde revurderes. Netop disse to forhold ændres nu med øjeblikkelig virkning.

Chris Higgs, formand for Rolex Rankings tekniske kommitte annoncerer ændringerne under et interview taget under kvindernes igangværende British Open.

Det ene forhold er, at kvinderne ikke mere skal have spillet 15 turneringer for at komme ind på listen. Det andet forhold er, man fremover uanset antallet af spillede turneringer bruger en minimumsdivisor. Den bliver 35, hvor den hos mændene er 40.

Ændringen betyder to væsentlige ting, som også påpeget af GolfOnline.dk. At der ikke mere er et påkrævet minimumstal af spillede turneringer betyder, at spillerne ikke mere vil fare ind og ud af listen. Dette gælder specielt nyere spillere med få turneriger. Fremover vil selv en helt ny spiller, hvis et resultat opnås, optages på listen efter blot én turnering, men der bliver bare anvendt 35 som divisor.

At man anvender 35 som minimumsdivisor betyder, at nogle få gode resultater ikke som nu får så voldsom en virkning. Selvsagt får 100 point for en Major mindre værdi, når den fordeles på 35 turneringer i stedet for måske 15 eller 16.

For Michelle Wie, der ikke har spillet voldsomt mange turneringer vil ændringen altså få betydning. 31. juli er hun noteret som verdens nummer to med et gennemsnit på 14,63. Dette er et resultat af 234,11 aktive point fordelt over 16 turneringer. Når 234,11 fordeles på 35 turneringer, bliver gennemsnittet reduceret til 6,69. Da flere af de øvrige topspillere allerede er noteret for 35 eller flere turneringer, vil det altså betyde, at Wie fra næste uge mister et par placeringer. Dette kan det kommende resultat af British Open næppe forhindre. Det væsentlige er dog, at hendes gennemsnit bliver mere menneskeligt.

Nogle af de danske piger vil få løftes deres turneringstal og dermed vil deres gennemsnit falde. Det gælder Iben Tinning, der som nummer 88 er noteret for 28 turneringer. Barselsorloven er her skyld i, hun ikke er noteret for flere. Lisa Holm Sørensen var sidste år relativ ny og er blot noteret for 20 turneringer som nummer 218. Lige foran hende ligger Amanda på en plads som nummer 208. Karen Margrethe Juul er nummer 250, Carina Vagner er nummer 439, Rikke Rasmussen 463 og Mianne Bagger er nummer 515.

Alle danskerne får løftet deres turneringstal, men placeringerne vil ikke ændres mærkbart, da forholdet er det samme for flere andre på listen.

Når Michelle Wies gennemsnit falder, vil Annika Sörenstam igen ligge nummer ét med næsten samme margen til den næste, som Tiger har hos herrerne.

Det man nu opnår er, at listen nu får den troværdighed, herrernes tilsvarende OWGR gennem de senere år har opnået.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.