Bjørn finaleklar, men det kneb

Anden runde blev noget af en gyser for både Thomas Bjørn og de danske tilskuere. Bjørn skulle som runden udviklede sig rundt under par for at klare cuttet. Og én under var netop hvad runden blev, men efter en gyser.

Det startede med bogies på både 2. og 5. hul. Femte hul, par 5, gik andetslaget i bunker og chippet ud gik over green. Chippet op fra skråningen løb tilbage og herefter to putts. En birdie på 6. hul blev holet fra en halv snes meter. En fantastisk par kom på 9. hul, hvor bolden landede i runout området og putt fra fem meter blev holet. Birdies på de to næste huller, igen efter gode putts. Der kom så en bogey på 14. hul, hvor bolden også rullede af. Parputt var meget tæt på at gå i. Godt drive på 16. hul, eminent andetslag med 230 meter til hullet og blot fire meter for eagle. Den blev misset snert, men sikker birdie.

Par på det svære 17. hul og så kom dramatikken. På 18. hul er drivet perfekt, men ligger på en lille knold højere end fødderne. Der er out i andetslaget i højre og Bjørn mister den fornuftigt i venstre, men den ruller akkurat i bunker tæt på kanten hvor der ikke er meget tilbagesving. Bunkerslaget rammer kanten og bolden bliver der, men ligger nu udmærket. Op i fjerdeslaget, men to meter for par ¿ og cuttet, som det ser ud.

Puttet bliver holet og Bjørn fortæller efter runden til Steen Tinning, at jernslagene var usikre og han måtte kæmpe meget med det under runden. Bjørn håbede der blev to runder mere, hvor han kunne rette op på det.

Det virkede, som det var putteren, der holdt Bjørns score kørende. Bjørn er i klubhuset som delt 57 og det burde være nok. Betingelserne er gode og cuttet kan gå til to under par, men det er usandsynligt. Kommer der vind i løbet af eftermiddagen, kan det endda gå den anden vej til par.

I toppen af leaderboardet har Tiger Woods tangeret banerekorden på 65 og er kommet til 12 under par. Tiger spillede som i gamle dage og holede et fuldt 4 jern på 14. hul for eagle undervejs.

Tiger er tre slag foran DiMarco, der også kom rundt i 65. Goosen er i -8, mens Jiménez og Scott er i -7. Flere af de øvrige er først lige gået ud.

Blandt de Europæere, der sammen med Bjørn kæmper om de sidste Ryder Cup pladser, ligger Jiménez bedst. McDowell i -5 er ikke startet. Ferrie har måttet trække sig med rygproblemer og Edfors har misset cuttet.

Også i den henseende var det et vigtigt putt, Bjørn holede på sidste hul.

Efter anden runde er færdigspillet, vender GolfOnline.dk tilbage med Søren Kjeldsen og en fuld rapport. Kjeldsen starter sin runde klokken 16:59 og med en runde i par som det dårligste, vil han have samme score som Bjørn og dermed med næsten 100 procents sikkerhed have klaret cuttet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.