Engelsk fodbold: Liverpool nyt tophold

Liverpool overtog søndag førertrøjen i den engelske Premier League. Holdet fra Merseyside besejrede Sunderland 1-0 i en kamp, hvor Emile Heskey blev matchvinder og Liverpool måtte spille hele anden halvleg med blot ti mand. Liverpool har nu 26 point, to mere end Leeds, der spillede 1-1 hjemme mod Aston Villa.

Søndagens klassiker fandt sted på Higbury i London, hvor Arsenal tog imod Manchester United. London-holdet vandt 3-1 - takket være Manchester Uniteds franske målmand, Fabien Barthez. Den skaldede keeper, der i år har fået kritik for flere diskutable indgreb, var decideret skyld i Arsenals to sidste scoringer - begge sat ind af landsmanden Thierry Henry.

Paul Scholes bragte gæsterne foran i første halvleg, men svenske Fredrik Ljungberg fik udlignet på et frækt vip lige efter pauseteen. Og så begyndte Barthez ellers at dele julegaver ud en måned for tidligt. Først sendte han et svagt udspark lige ud i fødderne på Henry, der ikke havde de store problemer med at sende bolden fladt i mål. Tre minutter efter var den gal igen, da en skovtur i udkanten af feltet resulterede i, at bolden smuttede mellem armene på Barthez. Thierry Henry scorede ubesværet til 3-1 i et tomt mål - og Sir Alex Ferguson rystede på hovedet fra trænerbænken. Arsenal forjente dog sejren efter en flot anden halvleg, hvor United blev sat under tungt pres. Arsenal avancerede til tredjepladsen, to point foran Manchester United på sjettepladsen, og tre efter Liverpool.

Thomas Sørensen på mellemhånd

På Anfield Road fandt Heskey vej til nettet i det 22. minut, da han efter et frisparksindlæg fra Danny Murphy udnyttede et passivt Sunderland-forsvar til at heade bolden ind bag Thomas Sørensen. Den danske landsholdsmålmand var kommet lidt på mellemhånd i feltet, men kunne ikke lastes for scoringen.

Et minut før pausen blev hjemmeholdet reduceret til ti mand, da dommer Steve Benett sendte tyske Dietmar Hamann i bad for en forbudt-for-børn tackling på Bernt Haas. Sunderland overtog ganske naturligt spilstyringen efter pausen, men formåede aldrig at blive en trussel for Dudek i Liverpool-målet.

Peter Schmeichel var med hos Aston Villa, der gæstede Leeds på Elland Road, og der skulle blot gå 17 minutter inden den danske ekslandsholdsmålmand måtte hente bolden ud af nettet. Schmeichel blev fanget ude i kanten af feltet, da Robbie Keane opfangede en svag tilbagelægnng fra Alan Wright og sendte bolden videre til Alan Smith, der scorede til 1-0. Blot et kvarter senere blev samme Smith præsenteret for det røde kort efter at have begået ikke færre end tre bevidste svinestreger på Villa-forsvareren Alpay. I modsætning til Sunderland lykkedes det for Aston Villa at drage nytte af overtalssituationen. Blot tre minutter efter udvisningen udlignede Hassan Kachloul til slutresultatet 1-1.

Lørdagens kampe i Premier League var særdeles målfattig. Kun tre scoringer blev det til i seks kampe.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen