Engelsk fodbold: Tottenham avancerer

Det blev en særdeles målfattig affære i den engelske Premier League lørdag, da ingen af topholdene var i kamp.

Om det var stilhed før stormen søndag, hvor blandt andet Arsenal tager imod Manchester United er uvist, men det blev kun til tre scoringer i seks kamp, hvilket gav sejre til Tottenham, Newcastle og Southampton.

Thomas Gravesen og Everton var på besøg hos bundholdet Leicester på Filbert Street, hvor hjemmeholdet efter nederlaget til Manchester United i lørdags skulle forsøge at hente point. Heller ikke i Leicester blev der scoret i første halvleg, og Thomas Gravesen lod sig udskifte i anden halvleg med Paul Cascoigne. Kampen endte uden mål, hvilket også var tilfældet på Reebok Stadium, hvor der var danskermøde mellem Bolton og Fulham. Per Frandsen var med fra start hos Bolton, mens der ikke var plads til Bo Hansen i truppen. Hos Fulham indtog Bjarne Goldbæk sin efterhånden vanlige plads på bænken.

Også her endte første halvleg uden scoring, og i anden halvleg burde Per Frandsen have bragt Bolton foran, da han sparkede en flot pasning fra Paul Warhurst lige i hænderne på Fulhams hollandske målmand Edwin Van der Sar. Mod slutningen af den målløse kamp blev Per Frandsen udskiftet.

Claus Jensen var med hos Charlton, der var på besøg hos Southampton. Marian Pahars bragte hjemmeholdet foran 1-0 efter 58 minutter på et hovedstød, hvor han rev sig fri af sin opdækning. Charlton øgede presset mod Southamptons mål og var tæt på i slutminutterne, men det lykkedes ikke at få udlignet, og Charlton ligger derfor fortsat i den kedelige ende af rækken med 14 point.

Sejr til Tottenham

West Ham var uden anfører Paolo Di Canio og Michael Carrick, der var ude med skader, mens målmand David James, Steve Lomas og Joe Cole alle var med for første gang i denne sæson, da Upton Park dannede ramme om London-opgøret mellem West Ham og Tottenham. Tottenham var tvunget til at foretage en enkelt ændring, da højre back Mauricio Taricco var ude med en ankelskade. Glenn Hoddle havde i stedet valgt den mere offensive Simon Davis til truppen.

Første halvleg endte uden scoringer, men fire minutter efter pausen slog gæsterne til, da Les Ferdinand uden besvær bragte Tottenham foran 1-0 efter en afslutning fra Steffen Freund, der i førte omgang var reddet af West Hams målmand David James.

Kampen endte med en udesejr til Tottenham, der dermed nåede op på 21 point og overhalede lokalrivalerne fra Arsenal i tabellen. Arsenal var dog, ligesom de øvrige tophold Manchester United, Leeds, Liverpool og Aston Villa, ikke i kamp lørdag og har spillet to kampe færre end Tottenham.

Chelsea tog hjemme på Stamford Bridge imod Blackburn. I Mark Bosnichs fravær havde manager Claudio Ranieri valgt Carlo Cudicini som erstatning i målet fremfor Ed de Goey. Derudover var der tre ændringer i forhold til den uafgjorte kamp mod Everton i lørdags. Graeme Le Saux erstattede

Celestine Babayaro på venstre back, mens Mario Stanic og Boudewijn Zenden var med fra start. Kampen endte målløs, hvilket bragte Chelsea op på 20 point, mens Blackburn er ét point efter.

Newcastle tog imod Derby, og rundens eneste scoring i første halvleg blev sat ind af Alan Shearer, den tidligere landsholdsanfører bragte hjemmeholdet foran 1-0 på et straffespark efter en halv time.

Derby var tæt på udligning i anden halvleg, da italienske Fabrizio Ravanelli misbrugte et straffespark efter 65 minutter, men Newcastle hev sejren i land og nåede dermed op på 23 point - ligesom Liverpool og Leeds, der møder

henholdsvis Sunderland og Aston Villa søndag, når Arsenal også tager imod Manchester United på Highbury.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen