Fodbold: Svensk trekløver bliver i Brøndby

Parma, Tågen over den norditalienske by Parma var onsdag eftermiddag så tæt, at Brøndbys to chartrede fly med spillere, klubfolk og sponsorer måtte forlænge rejsen til Bologna.

Byen ligger godt 100 kilometer fra Stadio Ennio Tardini, hvor Brøndby torsdag møder Parma i tredje runde af UEFA Cuppen, og derfor måtte den blå-gule delegation ud på en længere bustur for at nå til den verdenskendte oste- og skinkeby, hvor Brøndby med alle midler vil forsøge at skabe overraskelsen.

Om det lykkes, er i høj grad op til Brøndbys tre svenskere - Magnus Svensson, Mattias Jonson og Krister Nordin - der alle har en væsentlig andel i klubbens succes i den hjemlige liga og i UEFA Cuppen.

Den indsats er Brøndby-direktør Per Bjerregaard nu klar til at honorere. Magnus Svensson og Mattias Jonson har kontrakt med klubben indtil december 2002, mens aftalen med Krister Nordin udløber til sommer.

- Jeg regner med, at de bliver. Alle tre har spillet strålende, så derfor vil vi gerne beholde dem. Vi har allerede indledt forhandlinger med Krister Nordin og skulle gerne have en aftale på plads inden jul. Magnus Svensson bliver sandsynligvis tilbudt en forlængelse på et år til at begynde med, da han er lidt oppe i alderen, mens Mattias Jonson nok får tilbudt en længere kontrakt, siger Per Bjerregaard.

Skuffende sæsonstart for Parma

Midtbanespilleren Magnus Svensson var ellers så småt begyndt at overveje et skifte til sin gamle svenske klub, Halmstad, men det bliver formentligt ikke aktuelt i den nærmeste fremtid.

- Jeg har ikke diskuteret noget med Brøndby endnu, og der sker nok ikke noget før i det nye år. Men jeg vil da gerne blive i Brøndby. Jeg trives godt i klubben, og familien har det også godt med at bo i Danmark. Lige nu føler jeg mig stærk psykisk og er i god form. Det er selvfølgelig også lettere, når alting kører, og det gør det nu. Jeg havde en lidt tung periode, inden sæsonen startede, og var skadet, men nu er jeg tilbage, og jeg får lov til at vise det, jeg kan, siger Magnus Svensson.

Modsat sine holdkammerater har han tidligere besøgt Parma. Det skete, da Halmstad i 1995 tabte 0-4 på udebane til italienerne, der på det tidspunkt kunne mønstre et af Serie As bedste hold med stjerner som Hristo Stojtkov, Dino Baggio og Felippo Inzaghi.

Siden er det gået støt ned ad bakke for klubben, der på grund af dårlig økonomi har været tvunget til at skille sig af med en profil som franske Lillian Thuram. Efter en dårlig sæsonstart ligger Parma på en skuffende 11. plads i Serie A, og derfor ansatte klubben for nylig den tidligere argentinske landstræner Daniel Passarella.

- Jeg tror, at vi møder Parma på et godt tidspunkt. Det kører ikke så godt for dem i øjeblikket, og de har lige skiftet træner. Alle italienske hold er gode, men vi skal ikke være bange for dem og trække os tilbage. Vi skal frem og lægge pres på dem, og jeg tror, at man får et optimistisk Brøndby-hold at se, siger Magnus Svensson.

Brøndbys forventede startopstilling:

Mogens Krogh - Dan Anton Johansen, Kenneth Rasmussen, Per Nielsen, Auri Skarbalius - Rafal Niznik, Krister Nordin, Magnus Svensson, Mattias Jonson - Ruben Bagger, Peter Madsen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen