Fodbold: DBU's bagland må blive hjemme under VM

Dansk Boldspil-Union (DBU) har ikke råd til at sende sit bagland til fodbold-VM. Tårnhøje priser for en lang VM-tur får DBU til at skære ind til benet i uddelingen af rejseinvitationer til Japan og Sydkorea næste sommer.

Når det danske fodboldlandshold drager af sted for at forsvare de rød/hvide farver i Fjernøsten, bliver det uden den sædvanlige gruppe på omkring 200 af DBU's sponsorer, samarbejdspartnere, frivillige og medlemmer af repræsentantskabet. Den lange rejse og høje hotelpriser er grunden til, at DBU har slanket det følge, som traditionen tro er blevet inviteret med til tidligere tiders EM- og VM-slutrunder på DBU's regning.

Som et plaster på såret må baglandet nøjes med at samles til arrangementer i Danmark for at se kampene på en storskærm.

- Hotelpriserne er vanvittigt dyre, og transporten derover er også betragteligt højere end normalt, siger DBU's kommunikationschef, Lars Berendt, til Ritzau om begrundelsen for den økonomiske slankekur.

Priserne for at sende folk til VM er så høje, at DBU også har diskuteret, hvorvidt DBU's 16 bestyrelsesmedlemmer og deres ægtefæller samt fodboldspillernes koner skal med til Japan og Sydkorea på forbundets regning.

- Det er endnu ikke afklaret, men vi forventer, at de bliver inviteret med, siger Lars Berendt.

40 personer indgår i truppen

Han oplyser, at omkring 40 personer indgår i landsholdet og dets følge. 23 af dem er selvskrevne som spillere. Desuden skal Morten Olsen, Michael Laudrup og målmandstræneren med. Læger, fysioterapeuter, materialeforvaltere og muligvis en kok, der skal lave dansk mad, fylder også. Ydermere vil Lars Berendt og generalsekretær Jim Stjerne Hansen være med landsholdet under hele opholdet.

Hvor meget, omkostningerne for hver af de 40 spillere og ledere kommer til at koste DBU, er stadig uvist, da spillestederne endnu ikke er fastlagt. Men hvis bestyrelsesmedlemmer plus ægtefæller samt spillernes koner - omkring 50 personer - også rejser på DBU's konto, bliver der tale om et større millionbeløb for de omtrent 90 personer. Også selv om bestyrelsesmedlemmer og spillerkoner ikke skal opholde sig i Østen under hele slutrunden.

Til sammenligning vil en komplet VM-tur for en roligan, der ønsker at følge Danmarks syv kampe til en eventuel finale, koste op mod 100.000 kroner - og det er vel at mærke ikke på et hotel af den høje standard, som landsholdets spillere normalt indlogerer sig på.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen