Håndbold: Skjern fightede sig videre i Europa

Det lykkedes både for GOG og Skjerns håndboldherrer at spille sig videre til fjerde runde i de Europæiske klubturneringer.

Skjern er videre i Challenge Cup'en med en sejr på 27-18 over Aguas Santas fra Portugal, mens GOG vandt med 29-26 over det kroatiske hold RK Split i EHF Cup'en.

Vestjyderne fra Skjern havde ellers oddsene imod sig, da portugiserne på hjemmebane havde vundet med 26-20 i det første møde. Men foran hjemmepublikummet søndag eftermiddag havde Skjern den fornødne gejst til at sikre sig videre deltagelse primært takket være en flot afslutning på kampen.

Opgøret var fortsat helt åbent ved pausen, efter at Skjern havde vundet første halvleg med 15-12.

Kontraspillet lykkedes

Gæsterne gik helt frem i forsvaret med en tæt opdækning af Skjerns playmaker Jesper Jensen fra første fløjt. Jesper Jensen fik dog lov at score to gange på straffekast, mens det især var kontraspillet, som lykkedes for Skjerns Kristian Gjessing og Claus Hansen.

Forsvarsmæssigt havde Skjern det svært overfor portugisernes kæmpe venstre back Cvetcanin, som stod for fem fuldtræffere i første halvleg. Ingen af målene kunne målmand Søren Gottfredsen klandres for, da han stod fremragende og bl.a. snuppede et straffekast.

Skjern kom knap så godt fra start i anden halvleg, hvor der blev leveret et par store afbrændere, og det kneb med at få spillet sig til chancer i angrebsspillet.

Beskeden sejr

Men efter et kvarter trak hjemmeholdet fra med fire scoringer i træk, som gav en føring på 22-16. Portugiserne kunne herefter slet ikke følge med i slutfasen, hvor Skjern fortsatte presset og igen kunne takke en straffereddende målmand Søren Gottfredsen for den store sejr.

På Fyn skulle det gå helt galt, hvis ikke GOG skulle klare sig videre i EHF-Cup'en efter en sejr på 38-17 i den første kamp fredag, som ligeledes blev spillet i Gudme.

Søndag vandt GOG dog med de mere beskedne cifre 29-26 efter en pauseføring på 13-10. GOG-topscorer blev Claus Jacob Jensen med otte mål.

Hvilke modstandere, der venter de danske hold, afgøres ved tirsdagens lodtrækning. /ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen