*

Tennis

Suveræn Kvitova sendte Wozniacki ud af China Open

Caroline Wozniacki fik prygl i China Open, hvor tjekken Petra Kvitova leverede en fremragende indsats.

Caroline Wozniacki. Foto: Meng Yongmin/AP

Torsdag sluttede tennisturneringen China Open med et brag for Caroline Wozniacki, der var overmatchet af en storspillende Petra Kvitova.

Den tjekkiske venstrehåndsspiller vandt 6-1, 6-4, og især i første sæt blev danskeren skilt ad af tjekken, der leverede vindere på samlebånd.

Wozniacki holdt godt nok sin serv i kampens første parti, og efterfølgende havde danskeren en chance for at bryde til 2-0. Men i stedet afværgede Kvitova breakbolden og tog seks partier på stribe.

Dermed vandt hun første sæt i aldeles suveræn stil. Kvitova spillede med stor risiko i stort set alle slag, og det fungerede på dagen med en regn af vindermissiler.

Blandt andet servede Kvitova med en fart på andenserven, som ville svare til mange andre spilleres førsteserv.

Andet sæt åbnede anderledes, og Wozniacki spillede sig til to breakbolde i første parti, men Kvitova afværgede og bragte sig foran 1-0.

Danskeren holdt dog hovedet koldt og fik udlignet, og i sættets tredje parti var der igen dansk mulighed for at bryde.

På ny fik Kvitova dog afværget, og igen og igen, når tjekken var i problemer, leverede hun et servees eller et andet fornemt vinderslag.

Wozniacki fortjener stor kredit for at holde sig inde i andet sæt og dermed kampen ved at vinde sine egne servepartier, hvorfor de to spillere fulgtes pænt ad til 5-4 i tjekkisk favør.

På dette tidspunkt havde der ikke været et servegennembrud i andet sæt, men Kvitova satte en tyk streg under, at det var hendes dag og hendes kamp, da hun brød danskerens serv og sikrede sig sættet 6-4 og dermed kampen.

Næste opgave for Wozniacki bliver WTA-turneringen i Hongkong i næste uge, hvor danskeren stiller op som forsvarende mester.

Sidst i oktober gælder det WTA Finals i Singapore, hvor sæsonens otte bedste spillere stiller op.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her