Tennis

Britisk tennisspiller får kokainudelukkelse på et år

Britiske Dan Evans blev testet positiv for kokain under Barcelona Open i april.

Foto: Adrian Wyld/The Canadian Press via AP

Den britiske tennisspiller Dan Evans er blevet udelukket fra sporten i et år, da han er testet positiv for kokain.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den fjerdebedste britiske tennisspiller hos mændene afleverede den positive dopingprøve under Barcelona Open 24. april, og hans udelukkelse gælder fra den dag.

Resultatet af prøven kom frem i juni, og verdens nummer 108 fortalte på et pressemøde, at han havde begået en fejl, som han måtte tage konsekvenserne af.

Det Internationale Tennisforbund har accepteret Evans' forklaring om, at han havde taget kokain fire dage inden, han blev testet.

Evans har forklaret, at han havde kokainen i en vaskepose, hvor han også opbevarede noget godkendt medicin, som han benyttede sig af under turneringen i Barcelona.

Derfor tror tennisforbundet på, at hans fingre eller den godkendte medicin havde kokain på sig, og at det er derfra den positive prøve stammer.

Tennisspilleren skal aflevere 121.000 dollar, hvilket cirka svarer til 766.000 kroner, tilbage, som han har vundet i præmiepenge.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her