Tennis

Wozniacki i storform: »Hun virker i balance - også uden for banen«

Tine Scheuer-Larsen ser Caroline Wozniacki være fysisk og mentalt på toppen med finalesejr.

På vejen mod finalen overvandt Caroline Wozniacki verdens nummer et, Garbiñe Muguruza. Foto: AP/Koji Sasahara

Wozniackis finaler

Caroline Wozniackis syv WTA-finaler i 2017:

 • September, Tokyo: Vinder over Anastasia Pavlyuchenkova.
   
 • August, Toronto: Taber til Elina Svitolina
   
 • Juli, Båstad: Taber til Katerina Siniakova
   
 • Juli, Eastbourne: Taber til Karolína Plísková
   
 • April, Miami: Taber til Johanna Konta
   
 • Februar, Dubai: Taber til Elina Svitolina
   
 • Februar, Doha: Taber til Karolína Plísková

Til syvende og sidst blev det i Tokyo, at Caroline Wozniacki kunne tage sin første turneringssejr i 2017 efter seks forudgående finalenederlag.

Tine Scheuer-Larsen, tenniskommentator for Viasat, glæder sig over, at Woznaicki nu endelig har fået en titel i hus og minder samtidig om, at Wozniackis nu syv finaler på et år er tegn på et højt niveau - også selvom de seks af dem ikke har medført den endelige triumf.

»Det er svært ikke at glæde sig over hendes sæson, og jeg har også glædet mig over de seks andre finaler, for der skal virkelig meget til at kommer dertil. Når hun så endelig vinder nu, er jeg dog stadig lettet på hendes vegne, for skal hun ikke høre på det mere - og hun skal ellers høre for meget,« siger Tine Scheuer-Larsen.

Wozniacki er den spiller på kvindernes WTA-tour, som har vundet flest kampe i hele 2017, og med den gode form har hun også genetableret sig på verdensranglistens top-10. Den gode sæson kommer efter nogle år, hvor Wozniacki har kæmpet med at finde et stabilt højt niveau.

Wozniacki brød finaleforbandelse og vandt i Tokyo

Tine Scheuer-Larsen peger på en række faktorer for at forklare det gode 2017.

»Jeg synes, hun har tilrettelagt sæsonen meget godt. Der har ikke været unødvendige turneringer, og hun har ikke behøvet at spille ekstra for at optjene point. Og så virker hun til at være glad og i balance - også uden for banen,« siger Tine Scheuer-Larsen.

Scheuer-Larsen bemærker også, at Caroline Wozniacki har holdt sig skadesfri i denne sæson. Det element er måske endnu vigtigere for Wozniacki end andre tennisspillere, fordi hun i høj grad trives bedst med at få mange kampe i benene for at fange en bestemt rytme.

Ekspert forventer mere Wozniacki-succes i efteråret

Derudover hæfter Tine Scheuer-Larsen sig også ved, at Wozniackis succes i år er affødt af, at hun har udviklet sit spil:

»Hun har holdt et højt niveau og været stærk til at komme igennem de kampe, hvor hun ikke har været på sit bedste. Fysisk virker hun meget overbevisende, og i de sidste to kampe i Tokyo var hun også aggressiv og spilstyrende og så bolden godt.«

Med sejren i Tokyo har Caroline Wozniacki, øjeblikkelig nummer seks i verden, taget et stort skridt mod at kunne sikre sig adgang til sæsonfinalen i Singapore for de otte bedste på verdensranglisten. Turneringen i Singapore er årets mest prestigefyldte turnering - udover de fire Grand Slams.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Biler
Nummer 2: Klassens smukkeste SUV satser på høj komfort
Volvo XC60 er på mange områder en imponerende fin konstruktion, hvor komfort og sikkerhed er i højsædet. Samtidig er designet så vellykket, at det næppe kan gøres bedre. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her