Tennis

Sharapova om sit dopingstof: Ingen bevis for at det giver fordel

Tennisspilleren Maria Sharapova er tilbage efter en dopingkarantæne, som hun selv kalder urimelig.

Maria Sharapova blev testet positiv under Australian Open 2016. Foto: AP

Den russiske tennisspiller Maria Sharapova er tilbage på banen efter en karantæne på 15 måneder. I første omgang blev hun idømt en karantæne på to år for brugen af det forbudte stof meldonium, men den blev senere reduceret, og nu spiller hun igen.

Sharapova er stadig dybt forundret over, at hun overhovedet skulle idømmes en karantæne. Hun har benyttet stoffet meldonium siden 2006, ordineret af en læge, men det var først i 2016, at stoffet kom på forbudslisten. Melodium bruges af folk med blodforsyningsproblemer.

Hun testede positiv for stoffet under Australian Open 2016.

Sharapova kalder det ”en stor fejl”, at hun fortsatte med at tage meldonium efter, at det kom på listen. Hun har forklaret, at hun ikke var klar over, at det var blevet forbudt.

Stoffet blev sportlistet, fordi det kom frem, at mange atleter, især russiske benyttede det. Det menes at have en positiv effekt på en atlets udholdenhed.

Men det er Sharapova ikke enig i.

»Problemet er, at der ikke findes bevis for, at det skulle give en fordel, og ingen kan komme med det bevis. Så hvad er karantænen baseret på?« siger Maria Sharapova i et interview med BBC.

Det er ikke alle spillere, der mener, at Maria Sharapova skal have lov til at komme på banen igen.

»Hun er en snyder, og jeg mener ikke, at en snyder, i nogen sport, skal have lov til at spille igen,« sagde canadieren Eugenie Bouchard.

Maria Sharapova har dog ikke meget til overs for den kritik og fordømmelse, hun er blevet mødt med fra nogle tennisspillere.

»Jeg synes ikke, at det er op til dem at have en mening om det her, fordi de kender ikke fakta,« siger Maria Sharapova.

Under US Open kritiserede Caroline Wozniacki beslutningen om at placere Maria Sharapovas kampe på Centre Court.

»Det er et dårligt signal at sende til de unge, når man kommer tilbage fra dopingkarantæne og bliver behandlet som om alting er fint. Det er ikke noget godt eksempel,« sagde Caroline Wozniacki.

Sharapova mener, at hun har udstået sin straf og derfor ikke skal straffes uyderligere.

»Jeg har indrømmet min fejl, jeg har overstået min straf, og nu er jeg tilbage,« siger Maria Sharapova.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her