*

Tennis

Storspillende Wozniacki er klar til kvartfinale i French Open

For første gang siden 2010 er Caroline Wozniacki klar til kvartfinalen i French Open efter en sejr i tre sæt over russiske Svetlana Kuznetsova.

Danskeren vandt relativt sikkert dagens kamp i fjerde runde over russiske Svetlana Kuznetsova med cifrene 6-1, 4-6, 6-4. Foto: Michel Euler/AP

Fakta

French Open – 4. runde

Caroline Wozniacki- Svetlana Kuznetsova 6-1, 4-6, 6-2

Håbet om at vinde en Grand Slam-turnering lever videre i bedste velgående for Caroline Wozniacki.

Søndag middag kvalificerede hun sig til kvartfinalen i French Open, hvor topseedede Angelique Kerber allerede er røget ud, mens profiler som Serena Williams, Victoria Azarenka og Maria Sharapova heller ikke med.

Danskeren vandt relativt sikkert dagens kamp i fjerde runde over russiske Svetlana Kuznetsova med cifrene 6-1, 4-6, 6-4.

Det var også Wozniacki, der begyndte opgøret bedst med en fin timing i slagene og en effektiv serv. Hun leverede flere glimrende slag – især med baghånden – og kampens første vundne parti skulle vise sig at være symbolet på et første sæt med Wozniacki i teten.

Nær grusbanen sad faderen og træneren Piotr Wozniacki, og han kunne bag sine solbriller i sommervarmen se datteren levere noget af sit bedste tennisspil på grus i årevis. Svetlana Kuznetsova var chanceløs i store dele af første sæt, der varede 41 minutter.

For Caroline Wozniacki var overalt på banen. Selvom hun op til French Open havde døjet lidt med skader og sygdom, knoklede danskeren løs i det røde grus på Philippe Chatrier, og arbejdsraseriet blev belønnet.

Hun gik fra 1-1 til 6-1 på en lang stime af gode aktioner, hvor marginalerne tilmed gik Wozniackis vej. Overlegenheden blev fint illustreret i slutningen af første sæt, da Wozniacki tvang Kuznetsova frem til nettet med en elegant stopbold, og da den tidligere russiske French Open-vinder returnerede bolden, lobbede danskeren nænsomt den gule kugle over hende og ned i den tomme zone ved baglinjen.

14-4 i vindere i Wozniacki-favør lød statistikken efter første sæt, men den ottende-seedet russer kom stærkt igen i andet sæt.

Svetlana Kuznetsova tog sit første break og vandt derefter sikkert i eget serverparti – og så var hun foran 2-1 i andet sæt. Det så dog ikke ud til at ryste Caroline Wozniacki, der spillede med overskud og stor spilforståelse.

Det var første gang i syv år, at hun havde nået fjerde runde i French Open, og havde hun haft en smule mere kølighed, havde hun allerede en halv times tid inde i andet sæt spillet sig tæt på videre avancement.

Her var Wozniacki tæt på at bryde russerens serv til en 4-3-føring, men den gik ikke. I stedet overtog den fysisk stærke kvinde fra Skt. Petersborg kontrollen og tog sættet 6-4.

»Caroline, Caroline, Caroline,« brummede det på fransk fra tribunerne, hvor Wozniackis popularitet ikke var til at tage fejl af inden det tredje sæt, der ud fra et dansk perspektiv begyndte suverænt.

3-0 til Caroline Wozniacki efter kun ti minutter – og en knyttet næve mod publikum. Uanset om det drejede sig om forhåndsflugtninger eller korte stopbolde var den 26-årige tennisprofil bedst.

Føringen blev udbygget til 5-2, og så kunne Wozniacki serve kampen hjem. Det gjorde hun med stil, et afsluttende klasseslag langs linjen, og dermed er danskeren stadig med i kampen om Grand Slam-titlen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her