*

Tennis

Wozniacki kunne ikke true Williams i US Open-finalen

Caroline Wozniacki løb og løb, men havde ikke niveauet til at presse Serena Williams for alvor i US Open-finalen.

»Come on,« messede Wozniacki til sig selv, da hun fik kæmpet sig til sin egen serv og fik reduceret til 1-2. Foto: Darron Cummings

Serena Williams brød danskerens første serveparti, og man sad med fornemmelsen af, at det kunne blive både slemt og alt for hurtigt overstået. Foto: Darron Cummings/AP
Serena Williams viste sig for stærk for Caroline Wozniacki, der ikke kunne stille noget op i US Open-finalen. Amerikaneren var bedre i alle facetter af spillet og vandt 6-3, 6-3.

Amerikaneren faldt om på ryggen og græd af glæde, da danskeren slog den sidste baghånd ud af banen. Den slagne dansker tog turen rundt om nettet og ned for at lykønske amerikaneren med sin Grand Slam-titel nummer 18, hvilket bringer hende op på siden af Martina Navratilova og Chris Evert.

Wozniacki har stadig sin første store titel til gode.

Amerikanerne fik en hjemmesejr, og de var allerede godt pumpet med lokalpatriotisme på forhånd, fordi tvillingerne Bob og Mike Bryant vandt herredoublefinalen, der blev spillet inden kvindernes finale. Det gav dem turneringssejr nummer 100, og det var derfor, at de slæbte rundt på tre store flamingotal 1 0 0 igennem pressecentret.

Der var mere af den amerikanske stil. Nationalmelodien blev afsunget og Stars and Stripes rullet ud på banen af et korps korthårede marinesoldater i sorte paradeuniformer.

Solen drillede både spillere og tilskuere i begyndelsen af opgøret. Der var både sol og skygge på banen, da den amerikanske tennislegende Billie Jean King flippede en stor mønt igennem luften og dermed trak lod imellem de to spillere. Mønten blinkede i sollyset, inden den landede på det blå underlag med Serena Williams side opad, og amerikaneren valgte at åbne kampen med at serve.

Det var vanskeligt at se bolden, der ligesom forsvandt for blikket, når bolden gik fra skygge til sol.

Lige inden opgøret gik i gang var der fyrværkeri op bag den ene storskærm.

Serena Williams fortsatte med at sætte pres på danskerens serv i andet sæt. Amerikaneren brød til 1-0 og snuppede derefter et rent serveparti. 48 minutter var der spillet på det tidspunkt, og det virkede håbløst for Wozniacki. Foto: Mike Groll/AP
Bang, bang, bang, sagde det også, da Serena Williams begyndte at returnere Wozniackis serv. Amerikaneren havde selv overlevet en breakbold i første parti ved at levere et serves. Det var tydeligt, at Wozniacki følte sig presset til at give den gas på sine server for ikke at få dem retur som vinderslag. Hun havde ikke held med sine førsteserver og leverede tilmed to dobbeltfejl i første parti. Serena Williams brød danskerens første serveparti, og man sad med fornemmelsen af, at det kunne blive både slemt og alt for hurtigt overstået.

Vinderslag: Williams 29 – Wozniacki 4

Men så fik Caroline Wozniacki selv gang i sine servereturneringer og godt hjulpet på vej af et par amerikanske fejl, lykkedes det hende at bryde tilbage og reducere til 1-2. Et vigtigt parti, der gav troen tilbage, men det varede kun i et kort øjeblik, fordi problemet var, at hun ikke servede godt nok. Hun blev brudt i sine tre første servepartier, og så hjalp det ikke nok, at hun selv leverede to brud, fordi Williams lukkede sættet med 6-3.

Der var mange danske tilråb fra tribunerne, hvor der ellers generelt var en noget tam stemning i kampens indledning. Tilskuerne nød primært de lange dueller, og dem var der ikke mange af. Dem der var vandt Wozniacki flere af.

Serena Williams fortsatte med at sætte pres på danskerens serv i andet sæt. Amerikaneren brød til 1-0 og snuppede derefter et rent serveparti. 48 minutter var der spillet på det tidspunkt, og det virkede håbløst for Wozniacki.

Wozniacki: Du skylder drinks, Serena.

»Det er spil til et mål,« lød det fra pressepladserne, da Wozniacki igen, igen var i problemer i sin egen serv.

Williams gik helt langsomt, nærmest sløvt, rundt imellem duellerne, men når bolden var i spil eksploderede hun.

Det var for let for hende at slå vinderslag på danskerens andenserv. Pludselig begyndte Serena også at vinde de lange dueller. Hun slog mange vinderslag, især med forhånden, og den blev sendt både ned af linjen og på tværs af banen.

»Come on,« messede Wozniacki til sig selv, da hun fik kæmpet sig til sin egen serv og fik reduceret til 1-2.

Tennisformand: Wozniacki kommer i en finale igen

Det resulterede i stor jubel. Tilskuerne ville gerne have noget for pengene, og forsøgte at holde modet oppe hos danskeren. 

Men det var ikke holdbart i længden. Serena Williams servede meget bedre og især hårdere. Der var ikke nok saft og kraft i danskerens server til at holde amerikaneren væk fra sine frygtede angreb. Wozniacki kæmpede og leverede beviset på, at hun er tilbage på højeste niveau, men hun kunne ikke true Williams.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her