Annonce
Tennis

Serena Williams undrer sig over træners indrømmelse om snyd

Serena Williams mener, at mange mænd var sluppet af sted med de udtalelser, der lørdag kostede hende en straf.

Det endte i et højspændt drama, da damernes finale i US Open blev spillet sent lørdag aften dansk tid i New York.

Japanske Naomi Osaka besejrede den amerikanske tennisstjerne Serena Williams i to sæt. Men det var Williams' gentagne diskussioner med kampens dommer, der løb med mindst lige så meget af opmærksomheden.

Den 36-årige amerikaner blev blandt andet tildelt en advarsel for at modtage coaching fra sin træner på tilskuerrækkerne.

Williams bedyrede højlydt sin uskyld, men efter kampen indrømmede træneren, Patrick Mouratoglou, i et interview med ESPN, at han havde forsøgt at sende signaler til Williams på banen.

- Hvis jeg skal være ærlig, så gav jeg coaching. Men jeg tror ikke, hun kiggede på mig. Sascha (Osakas træner, Sascha Bajin, red.) coachede også ved hvert eneste point, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Indrømmelsen giver dog forvirring hos Serena Williams.

- Jeg har lige sendt en besked til Patrick, for jeg ved ikke, hvad han snakker om. Vi har ikke nogen signaler. Vi har aldrig snakket om signaler, siger amerikaneren efter kampen.

Serena Williams' advarsel for at modtage coaching blev startskuddet på flere ophedede ordvekslinger med dommeren i lørdagens finale.

Williams blev tildelt en pointstraf, da hun senere smadrede sin ketsjer, og på et afgørende tidspunkt i andet sæt blev hun frakendt et helt parti som straf, da hun kaldte kampens dommer, Carlos Ramos, for "en tyv".

Williams mener, at det ville have set anderledes ud, hvis hun var en mand.

- Det er ikke rimeligt at tabe et parti for at sige det. Der er mange mænd, der har sagt lignende ting, og fordi de er mænd, så sker der ikke noget.

- Jeg kæmper for kvinders rettigheder og for kvinders ligestilling. At jeg siger tyv og mister et parti på det virker sexistisk for mig, lyder det fra den 23-dobbelte grand slam-vinder.

US Open-finalen var Williams' anden grand slam-finale, siden hun i begyndelsen af 2018 gjorde comeback til tennisbanen efter graviditet og fødsel. I juli tabte hun således Wimbledon-finalen til Angelique Kerber.

For Osaka var det til gengæld karrierens første grand slam-finale. Det var også den første japanske grand slam-triumf i single nogensinde.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Hun har et job, der ikke findes i Danmark

I Glasgow har 50-årige Pernille Sørensen fundet sit drømmejob som farmaceut. Her arbejder hun på lige fod med lægerne, når det gælder ordination af medicin. Denne mulighed eksisterer ikke i Danmark, som ifølge Pernille Sørensen er håbløst bagefter Storbritannien på det felt.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her