Annonce
Tennis

Presset hviler på Williams

Naomi Osaka møder Serena Williams i kvindernes US Open-finale.

Tenniskommentator Michael Mortensen kalder det »mageløst«, at Serena Williams rent fysisk kan samle sig til at gøre comeback i en US Open-finale så kort tid efter hendes fødsel. Foto: Eduardo Munoz Alvarez.

Den 20-årige japaner Naomi Osaka havde svært ved at skjule sin næsegruse beundring over udsigten til at skulle spille en grand slam-finale mod sit store idol.

»Det her kommer til at lyde rigtig slemt, men jeg tænkte kun på, at jeg ville spille mod Serena. Jeg elsker dig (Serena, red.). Jeg elsker alle,« lød det fra Naomi Osaka efter semifinalen i US Open.

Da hun tidligere på året ekspederede den selvsamme modstander ud af WTA-turneringen i Miami, viste hun tværtimod ingen nåde og dominerede således store dele af opgøret, mens Serena Williams havde det svært i varmen.

Naomi Osaka var et stort smil, da hun torsdag havde besejret Madison Keys i torsdagens semifinale. Foto: Seth Wenig/AP

US Open

Serena Williams-Naomi Osaka

Centre Court, lørdag den 8. september.

Serena Williams har stået i en grand slam-finale 31 gange, mens Naomi Osaka er debutant.

Naomi Osaka ligger nummer 19 på verdensranglisten.

Serena Williams ligger nummer 26 på verdensranglisten.

Ifølge tenniskommentator på Eurosport Michael Mortensen er det da også meget kendetegnende for Naomi Osakas karakter.

»Hun er et enormt varmt menneske, der altid har et smil på læben og med glæde roser sine modstandere, også selvom hun lige har udraderet dem. Kærligheden til spillet strømmer simpelthen ud af hende,« forklarer Michael Mortensen.

Derfor tvivler han meget på, at Naomi Osaka kommer til at tabe sig selv i benovelse over at møde en tennisstjerne med flere grand slam-titler, end Osaka har lys i fødselsdagslagkagen.

»Jeg tror snarere, at hun lader sig inspirere af Serena og hele kulissen og vender det til en styrke,« siger Michael Mortensen og tilføjer:

»Det vil ikke overraske mig, hvis Naomi Osaka går hen vinder kampen.«

Serena Williams skal møde japansk finaledebutant i US Open

Michael Mortensen vil hellere lægge presset over på Serena Williams. Ikke fordi, det blot er syv måneder siden, at hun vendte tilbage til sporten, efter at hun sidste år fik sit første barn under en kompliceret fødsel, der nærmest var ved at tage livet af hende, men netop fordi Serena Williams har mulighed for at tangere rekorden for fleste vundne grand slam-titler med den 24. i rækken. Det kræver, at hun først og fremmest vinder over den ungdommens kækhed, som Naomi Osaka besidder.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Mad kan sænke blodtrykket lige så godt som medicin
Vidste du, at du kan købe dig til et sundt blodtryk i et helt almindeligt supermarked? Hvad du konkret skal spise for at få et forhøjet blodtryk ned på fredeligt niveau, giver to danske læger svaret på i en ny bog, baseret på den nyeste forskning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her