Annonce
Tennis

Det er ligesom at spille i en sauna

Flere US Open-deltagere har udtrykt alvorlig kritik af stadionnets ventilation.

Novak Djokovic forsøgte at køle ned med et håndklæde fyldt med is i en pause i kampen mod John Millman. Foto: Foto: Frank Franklin Ii/AP

De er badet i sved, når de har spillet på Arthur Ashe Stadium i New York. Taget på stadionnet har nemlig fået en uforudset ulempe. Der er meget varmt.

Flere spillere til dette års US Open har klaget over den manglende ventilation, der gør det næsten uudholdeligt at spille. Så sent som onsdag måtte en kamp mellem Novak Djokovic og John Millman stoppes, da Millmans sko var så fyldte med sved, at det løb ud og gjorde banen glat.

»Jeg har aldrig svedt så meget, som jeg har her. Jeg er nødt til at tage 10 trøjer med til hver kamp. Jeg spurgte dommeren, om de bruger en eller anden form for ventilation nede ved banerne. Han svarede, at det kun er det, der kommer fra gangen til banen. Turneringen er nødt til at tage stilling til det her. Ligegyldigt om det er aften eller dag, så har vi bare ikke luft dernede. Det føles som en sauna,« sagde Novak Djokovic efter sin sejr i tre sæt mod australske John Millman.

Utidig indblanding? Dommerens peptalk til den ene spiller møder kritik

Djokovic er da heller ikke alene i sin kritik af taget. Roger Federer, der har 20 grand slam-titler i bagagen, har under dette års US Open givet udtryk for, at de saunalignende forhold i den grad svækkede hans spil.

»Jeg mener, at siden taget kom på, er luftcirkulationen helt forsvundet. Jeg synes, det giver en helt anden US Open. På grund af forholdene spiller vi måske langsommere. Man har drivvåde bukser. Drivvåde alting egentlig,« sagde Federer efter han måtte se sig slået af John Millman efter ottendelsfinalen.

Federer gav stadion-tag skylden for nederlag

Men det er ikke kun den ekstreme varme, der generer under kampene. Det nye tag fanger nemlig lyden og reflekterer den tilbage rundt på stadion, hvilket pludselig får diverse hvisk og småkommentarer til at være meget larmende.

US Open-arrangørerne har allerede lovet, at forholdene skal tages til efterretning, når dette års US Open er overstået.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her