Annonce
Tennis

Dansk tenniskomet viser storform før juniorernes US Open

15-årige Clara Tauson har vundet sin fjerde ITF-turnering i år. I finalen overlevede hun to matchbolde.

Det danske juniortalent i tennis Clara Tauson kan skrive endnu en titel på sit cv, efter at hun lørdag i Canada vandt en såkaldt Grade 1-turnering.

Det skriver tennisavisen.dk.

Clara Tausons næste opgave bliver grand slam-turneringen US Open i New York, som for juniorernes vedkommende begynder søndag.

Den 15-årige Tauson kvalificerede sig til finalen i Canada med en klar sejr på 6-1, 6-0 over Clara Burel fra Frankrig, der er nummer 17 på juniorranglisten og i starten af året nåede frem til finalen ved Australian Open.

I finalen mod den 17-årige Victoria Dema fra Ukraine så danskeren længe ud til at være kommet i menneskehænder, men hun demonstrerede store fighteregenskaber efter at have tabt første sæt 2-6.

Victoria Dema var i andet sæt foran 4-1 og havde ved stillingen 5-2 to matchbolde, som Clara Tauson afværgede. Og det blev vendepunktet. Tauson vandt sættet i en tiebreak og tog derefter det afgørende sæt med 7-5.

Danskeren har dermed vundet fire ITF-turneringer i år. Med lørdagens sejr avancerer hun fra niendepladsen til sandsynligvis fjerdepladsen på ranglisten ifølge tennisavisen.dk.

I US Open ventes Clara Tauson at blive seedet til en plads i kvartfinalen hos juniorerne. I juni i år nåede hun frem til ottendedelsfinalen i French Open og måneden efter til anden runde i Wimbledon.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her