Annonce
Tennis

Tennisspiller fik peptalk af dommer

Nick Kyrgios tog sejren efter han fik en opmuntring fra dommer Mohamed Lahyani.

Australske Nick Kyrgios mener ikke, at dommere på nogen måde coachede ham i kampen mod fanske Pierre-Hughes Herbert. Foto: Seth Wenig/ AP

Dommerne til dette års US Open har efterhånden fået skabt en del overskrifter. Tidligere på ugen var det en uretmæssig advarsel for et trøjeskifte, da den franske spiller Alizé Cornet ville vende sin trøje rigtigt, efter en lidt for hurtig påklædning ved slutningen af en nedkølingspause.

Nu er dommerne igen kommet under luppen, da dommer Mohamed Lahyani i går hoppede ned fra dommersædet og gav australske Nick Kyrgios en peptalk mellem to sæt.

»Jeg vil hjælpe dig« sagde Lahyani, hvorefter han bad tennisspilleren om at strenge sig mere an og leve op til fansenes forventninger.

Kyrgios præstation indtil da havde ikke været særligt imponerende. Faktisk havde publikum været så skuffet, man kunne høre folk "buhe" fra tribunerne.

Endnu en kæmpeskuffelse: Wozniacki slog sig selv ud af US Open

Lahyanis beslutning om at give spilleren en peptalk er blevet modtaget med blandede reaktioner. De fleste er dog enige om, at det ikke hører dommertjansen til, at man giver spillerne motiverende ord med på vejen.

Kyrgios modstander Pierre-Hughes Herbert havde heller ikke meget til overs for dommerens ageren. Han udtalte bagefter i et interview, at Lahyani havde overtrådt sin grænse.

»Jeg synes ikke, det er passende for en dommer at gå ned til en spiller og sige, at han vil hjælpe ham. Faktisk behøver han ikke snakke med ham overhovedet. Det eneste han bør sige til en spiller er "vær opmærksom, for hvis du fortsætter sådan, så giver jeg din en advarsel"«, sagde Herbert.

Wozniacki efter tungt exit: Det var ikke godt nok

US Open har siden episoden offentliggjort en meddelelse, hvori der står, at Lahyani gik ned på banen, fordi musikken var for høj, og han derfor ikke kunne høres fra stolen.

Kyrgios har lagt vægt på, at dommeren altså ikke coachede ham, men derimod bad ham om at tage sig lidt sammen.

»Han sagde bare, at det ikke var et godt look udadtil. Han hjalp mig overhovedet ikke. Det er latterligt. Han coachede mig ikke,« sagde Kyrgios, der så ud til at have fået mere styr på sit spil efter snakken med dommere, da han i sidste ende vandt over Herbert med 4-6, 7-6, 6-3, 6-0.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her