Annonce
Tennis

Clara Tauson har vundet EM for U18-spillere

Den danske tenniskomet slog i finalen en polsk modstander og kunne juble over titlen som U18-europamester.

I 2017 vandt Clara Tauson guld ved det europæiske ungdoms-OL og vandt også sin første seniorturnering i ITF-regi i Stockholm. Foto: Finn Frandsen/Arkivfoto

Der var i forvejen fart på 15-årige Clara Tausons karriere, men søndag blev speederen trykket yderligere i bund, da hun vandt EM for spillere under 18 år.

Det danske tennistalent strøg til tops i turneringen ved at besejre polske Maja Chwalinska 6-3, 6-3 ved mesterskabet i Klosters i Schweiz.

Tauson var egentlig for ung til at være med i turneringen, men fik dispensation til at komme med i turneringen, skriver Dansk Tennis Forbund.

Dispensationen fik hun på grund af sin høje rangering på juniorverdensranglisten, hvor hun er nummer 13.

Dermed blev hun den anden danske pige til at vinde U18-EM. Den første var Eva Dyrberg, som vandt i 1998.

Præstationen imponerer Jens Anker Andersen, som er sportschef i Dansk Tennis Forbund.

- Det er stort. Clara var egentlig for ung til at være med ved dette EM. Det sætter bare en ekstra streg under, hvor imponerende en bedrift hun har udrettet, siger han i en pressemeddelelse.

Som 13-årig blev Tauson i 2016 den hidtil yngste til at vinde guld ved DM i tennis hos kvinderne i single.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her