Annonce
Tennis

Nadal er klar til Wimbledon-semifinale mod Djokovic

Spanske Rafael Nadal vandt onsdag kvartfinalen i Wimbledon i fem sæt over argentineren Juan Martin del Potro.

Gruskongen kan også på græs.

Rafael Nadal spillede onsdag en nervepirrende tæt kvartfinale mod Juan Martin del Potro i den prestigefyldte tennisturnering Wimbledon.

Nadal vandt kampen med 3-2 i sæt med cifrene 7-5, 6-7, 4-6, 6-4, 6-4.

Spanieren er dermed klar til et brag af en semifinale mod den tidligere verdensetter Novak Djokovic.

I kvartfinalens første sæt fulgtes Nadal og del Potro ad, og ingen formåede at bryde modstanderens serv. Til sidst viste Nadal dog, hvorfor han havde favoritværdigheden og brød argentinerens serv til at vinde sættet med 7-5.

I andet sæt fulgtes de to spillere ad til 4-4. Her formåede del Potro at bryde Nadals serv til 5-4, men Nadal svarede køligt tilbage ved at bryde del Potros serv til 5-5.

Sættet skulle ud i en tiebreak, før afgørelsen faldt. Her var del Potro stærkest i længden og vandt tiebreaken med 9-7 og udlignede dermed til 1-1 i sæt.

Tredje sæt forløb som de forrige med begge parter ude af stand til at bryde modstanderens serv. Del Potro kom foran med 5-4 og vandt sidste parti på overlegen vis ved at vinde samtlige dueller og dermed bryde Nadals serv til 6-4.

Nadal blev dog ikke slået ud og vandt i midten af fjerde sæt to partier i træk uden af afgive point. Sættet endte 6-4 til Nadal, og kampen skulle derfor ud i et afgørende femte sæt.

Og det bød på tennis i absolut verdensklasse. Ved stillingen 1-1 spillede de et spektakulært point. Del Potro kastede sig rundt på banen, Nadal jagtede en bold helt ud til tilskuerrækkerne, og publikum reagerede med stor jubel.

Ved stillingen 2-2 viste 32-årige Nadal sin rutine og brød argentinerens serv til 3-2.

Et par uskarpheder hos del Potro blev udslagsgivende for ham, og ved stillingen 5-4 måtte han se Nadal serve sejren hjem til 6-4 og dermed 3-2 i sæt.

De to mødte også hinanden i semifinalen i French Open sidste måned. Også her gik Nadal fra kampen med en sejr.

Nadal har to gange tidligere vundet Wimbledon, nemlig i 2010 og 2008.

Her kan semifinalemodstanderen Novak Djokovic bryste sig af tre titler fra Wimbledon i 2011, 2014 og 2015.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her