Annonce
Tennis

Wozniacki tripper udenom tennislegendernes kønsstrid

En boykot af Margaret Court Arena afvises af Caroline Wozniacki.

Foto: Dita Alangkara/AP

Har sportsstjerner et ansvar for at bruge deres store popularitet til at markere sig i vægtige samfundsspørgsmål som krig, fattigdom og ligestilling?

Den diskussion vil aldrig nok finde sin afslutning, og lørdag må Caroline Wozniacki siges at have valgt det neutrale standpunkt, da hun på et pressemøde blev spurgt til tennissportens højspændte strid omkring mellem to legender.

Ved en officiel fejring af 50-året for sin eneste Australian Open-titel opfordrede Billie Jean King til en navneændring af anlægget Margaret Court Arena, da selvsamme Margaret Court flere gange har talt nedsættende om homoseksuelle – udtalelser, der tidligere har fået nuværende spillere til at drøfte en regulær boykot af banen.

Billie Jean King har opfordret til en navneændring af anlægget Margaret Court Arena. Foto: Mark Baker/AP

Der har været megen snak om Margaret Court Arena, og nu har Billie Jean King også givet sit syn på sagen. Hvad er din holdning? Ville du have det godt med at spille dér?

»Ja, jeg elsker jo denne turnering. Jeg vil spille på hvilken som helst bane, som de putter mig på. Jeg er bare glad for at være hér.«

Caroline Wozniacki havde godt inden fortalt, at hun på flyveturen til den nylige opvarmningsturnering i New Zealand havde filmen »Battle of the sexes«, der handler om netop Billie Jean Kings kamp for blandt andet at skaffe højere præmiepenge til de kvindelige spillere.

»Jeg synes, at det er en god film. Selvfølgelig kender jeg historien bag WTA (den kvindelige tennistour, red.), men der var et par ting, som fik mig til at forstå sammenhængen bedre.«

Vælge side ville den tidligere verdensetter altså ikke, men temaet vil med garanti være på alles læber efter Billie Jean Kings markante udmeldinger om sin aktive karrieres rivalinde:

»Personligt mener jeg ikke, at hun skal have sit navn på banen længere. Jeg støttede oprindeligt navngivningen, fordi hun har vundet 64 Grand Slams, hvilket er flere end nogen anden, men med den ære følger også en forpligtelse til at være imødekommende, inkluderende, og at man er villig til at tage godt imod alle, der kommer og besøger et offentligt sted,« fastslog Billie Jean King.

»Det var i orden, indtil hun for nylig sagde en masse nedladende ting om mit miljø. Jeg er selv en homoseksuel kvinde. Det gjorde ondt i mit hjerte.«

Skal berømt bane omdøbes? På banen var de uforsonlige rivaler, nu støder tennislegenderne igen sammen

Margaret Court reagerede ikke umiddelbart på omtalen, mens Australian Opens turneringsdirektør gled af på spørgsmålene ved at fastslå, at man havde diskuteret temaet, men at en navneændring ikke lå lige for.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her