Annonce
Tennis

På banen var de uforsonlige rivaler, nu støder tennislegenderne igen sammen

Billie Jean King går til angreb på Margaret Court.

Billie Jean King var tilbage i Melbourne for at fejre 50-året for sin eneste Australian Open-titel. Nu er hun raget uklar med en anden tennislegende, australieren Margaret Court, der er kendt for krigeriske udtalelser om homoseksuelle, der ifølge Court er djævlens værk. Foto: Mark Baker/AP

MELBOURNE — Der blev spillet tennis i Melbourne fredag.

Blandt andre Caroline Wozniacki var ude at træne, klædt helt i sort og trukket i læ under taget på Rod Laver Arena for at undgå regnforstyrrelser, og de mørke farver og skyer var faktisk meget rammende for dagens store diskussionsemne.

Blå bog

Billie Jean King

  • Født 22. november 1943
  • Spillede toptennis fra 1959-1983
  • 695 sejre og 155 nederlag
  • 129 titler

12 Grand Slam-titler

  • Australian Open 1968
  • French Open 1972
  • Wimbledon 1966, 1967, 1968, 1972, 1973 og 1975
  • US Open 1967, 1971, 1972 og 1974

På 50-året for sin eneste Australian Open-titel var Billie Jean King ankommet for at kaste glans over den sidste optakt, og den amerikanske legende nåede da også at blive fejret og kåret til Årets Kvinde i Australian Open, inden seancen fik en noget mere alvorstung drejning med politiske undertoner.

Selv kendt for sine særdeles markante udmeldinger omkring blandt andet ligestilling og homoseksuelles rettigheder gjorde Billie Jean King sig til talskvinde for en navneændring af Melbourne Park-anlæggets tredjestørste bane, der i dag hedder Margaret Court Arena i en hyldest til australieren, der med sine 24 singletrofæer har vundet flere Grand Slams end nogen anden tennisspiller – og 64, hvis man medregner doubletitlerne.

I dag er Margaret Court pastor og er mindst lige så kendt for sine krigeriske udtalelser omkring blandt andre homoseksuelle, der ifølge hende er selve djævlens værk. I samme ånd har hun taget kraftig afstand fra Australiens nylige godkendelse af ægteskab mellem personer af samme køn, hvilket nationen ifølge hende kommer til at bøde for.

Nogle af nutidens spillere overvejer på rygtebasis at ville nægte at spille på Margaret Court Arena, og en boykot møder forståelse hos Billie Jean King, der i sin aktive karriere aldrig var bange for at sige sin mening og blandt andet stod bag en serie af udbryderturneringer for at skaffe højere præmiepenge til de kvindelige spillere.

Margaret Courts udtalelser om homoseksuelle (lydklip):

John McEnroe har kommenteret sagen om Margaret Court:

»Personligt mener jeg ikke, at hun skal have sit navn på banen længere. Jeg støttede oprindeligt navngivningen, fordi hun har vundet 64 Grand Slams, hvilket er flere end nogen anden, men med den ære følger også en forpligtelse til at være imødekommende, inkluderende, og at man er villig til at tage godt imod alle, der kommer og besøger et offentligt sted,« fastslog Billie Jean King på et pressemøde.

»Det var i orden, indtil hun for nylig sagde en masse nedladende ting om mit miljø. Jeg er selv en homoseksuel kvinde. Det gjorde ondt i mit hjerte.«

Margaret Court reagerede ikke umiddelbart på omtalen, mens Australian Opens turneringsdirektør gled af på spørgsmålene ved at fastslå, at man havde diskuteret temaet, men at en navneændring ikke lå lige for.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her