Tennis

Eksperter dumper nyt tennisformat på prøve

Next Gen ATP Finals i Milano er blevet prøveklud for en række nye regler, som kan blive fremtiden i tennis.

Linjedommerne er udskiftet med Hawk-eye-teknologi, og i pausen mellem sættene ifører spillerne sig headset og taler med deres trænere.

Samtidig tæller et såkaldt "shot clock" ned fra 25 sekunder for at holde tempoet oppe.

Tennisspillet har fået et markant anderledes udseende ved Next Gen ATP Finals i Milano, hvor de bedste spillere under 21 år er blevet prøveklude for en række nye tiltag.

Tiltagene skal fremme en mere tv- og publikumsvenlig udgave af tennissporten, som kan blive fremtiden ved de etablerede turneringer.

Men ikke alle dele af eksperimentet falder i danske tenniseksperters smag.

- Det bliver lidt for sterilt, når der ikke er nogen linjedommere til stede. Det bliver en lidt kedelig kulisse, siger Michael Mortensen, tenniskommentator for Eurosport.

- Jeg savner det menneskelige element, for vi er alle sårbare og laver fejl, siger han.

Blandt de nye tiltag er også ændringer i pointsystemet.

For eksempel spilles sæt til fire med tiebreak ved 3-3 i stedet for ved 6-6.

- Det giver måske noget intensitet. Men det bliver lidt tilfældigt og går ud over den fysiske del af tennis, siger Michael Mortensen.

Også hos Dansk Tennis Forbund, er der panderynken i forhold til de nye tiltag med hensyn til det nye pointsystem.

Jens Anker Buus Andersen, sportschef i Dansk Tennis Forbund, bryder sig ikke om, at man ved stillingen 40-40 i partiet spiller én afgørende bold i stedet for at spille, indtil en af spillerne tager to point på stribe.

- Jeg kan godt lide, når kampene bølger frem og tilbage, og det sker ikke på samme måde med den regel, siger han.

Både Jens Anker Buus Andersen og Michael Mortensen mener, at det er fint, at man eksperimenterer med formatet. Men de tror ikke, at de store ændringer står lige for døren.

Står det til chefen for herrernes internationale tennisorganisation, ATP, kan tennisfans imidlertid godt forberede sig på nye tider.

- Kommer forandringerne om fem år? Det sker ikke. Kommer de om ti år? Ja, det tror jeg godt, de kunne, siger ATP-chef Chris Kermode til Reuters.

Next Gen ATP Finals i Milano giver ikke nogen point til verdensranglisten.

Til gengæld er der en samlet præmiesum på godt otte millioner kroner på spil for de otte unge tennisspillere.

Semifinalerne spilles fredag aften, hvor Borna Coric møder Andrej Rublev, mens Hyeon Chung står over for Daniil Medvedev.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her