Tennis

15 år i kridthuset: Tennisfans kan bedst lide Federer

Både blandt tennisspillere og fans vinder Roger Federer år efter år priser for sin popularitet og sportsånd.

Foto: Daniel Leal-Olivas

Selv om Roger Federer kommer til at slutte bag Rafael Nadal på årets verdensrangliste i tennis, er han ikke til at slå, når det handler om popularitet.

For 15. år i træk har den schweiziske tennislegende i 2017 vundet prisen som årets yndlingsspiller blandt verdens tennisfans.

Prisen uddeles af ATP, herrernes internationale tennisorganisation, og bliver afgjort på baggrund af en onlineafstemning, hvor alle kan deltage.

Men ikke kun blandt fans er Roger Federer særdeles populær.

For syvende år i træk vinder Federer nemlig også "Stefan Edberg Sportsmanship Award", hvor kun tennisspillere på ATP-touren kan stemme.

Schweizeren modtog priserne torsdag aften til et arrangement i London, der samtidig markerede begyndelsen på sæsonfinalen i tennis, ATP World Tour Finals. De første kampe spilles søndag.

Federer er kendt for at have en meget stor og bred fanskare.

Hans fans kommer fra hele verden, og de ses ofte med schweiziske flag malet i ansigterne eller med Federers "RF"-monogram på tøj, tasker eller tatoveret et sted på kroppen.

Sin store popularitet har 36-årige Federer opnået ved i omtrent 15 år at være en del af verdenstoppen i tennis og vinde i alt 19 grand slam-turneringer.

Den schweiziske verdensstjerne har vundet ATP World Tour Finals seks gange, senest i 2011.

Når sæsonfinalen skydes i gang søndag, vil han blandt andet få hård konkurrence fra Rafael Nadal og yngre spillere som Alexander Zverev og Dominic Thiem.

For Federer er deltagelsen i sæsonfinalen kulminationen på en stor comebacksæson, der blandt andet har budt på sejre i to grand slam-turneringer.

I 2016 sad han ude i halvdelen af sæsonen for at komme sig efter en knæoperation.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her