Mange danske svømmere dropper sponsordragt

Når VM på langbane starter på søndag, vil en række af de danske svømmere benytte sig af en kontraktlig mulighed for at konkurrere i andre fantomdragter end den fra landsholdets sponsor TYR. Det fortæller landstræner Paulus Wildeboer.

Artiklens øverste billede

- Det har ikke været muligt for TYR at give os en dragt, der er sammenlignelig med de hurtigste på markedet, så alle svømmerne har fået tilladelse til at benytte, den dragt, de ønsker. Det har hovedparten valgt at gøre, siger han.

Problemet bunder i, at det internationale svømmeforbund, Fina, ikke har godkendt TYR's bud på en konkurrencedygtig fantomdragt, og det har altså fået mange af landsholdssvømmerne til at ty til andre producenter. Én af de svømmere er Jakob Andkjær, som vandt bronze på 50-meter-butterfly ved sidste VM. Som kortdistancesvømmer, hvor han er i kamp om hundreddele af sekunder, kender han til vigtigheden af at have det bedste udstyr.

- Stopuret lyver ikke, og det er nemt at se, at der er en hastighedsmæssig forskel på dragterne, siger han.

Jeanette Ottesen stiler efter at blive blandt de bedste på kvindernes korte distancer. Hun er stadigvæk i tvivl om, hvilken dragt hun skal svømme i ved VM i Rom.

- Lige nu ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skal svømme i. Her de næste par dage skal jeg finde ud af, hvilken dragt jeg vælger, siger hun.

Anderledes beslutsom er bronzemedaljevinderen fra OL i Beijing, Lotte Friis.

- Jeg har en kontrakt med Arena, så den dragt svømmer jeg i. Jeg synes, at de laver de optimale dragter for mig, siger hun.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen