Anton Ipsen rundede VM-svømning af med personlig rekord

Den danske svømmer Anton Ipsen slog personlig rekord i 400 meter medley og ser nu frem mod EM i december.

Den danske svømmer Anton Ipsen var søndag formiddag i bassinet ved VM på langbane for sidste gang i denne omgang.

Anton Ipsen, der normalt primært svømmer fri-distancerne, skulle forsøge at sætte en god tid i 400 meter medley, hvor der svømmes 100 meter i hver af de fire klassiske stilarter: butterfly, ryg, bryst og fri.

Med tiden 4 minutter og 20,74 sekunder lykkedes det lige nøjagtigt for den 22-årige svømmer at barbere fem hundrededele af sin personlige rekord.

Det skete, dagen efter at Anton Ipsen var i aktion på 1500 meter fri.

- Jeg synes, at det var fint, i betragtning af at jeg svømmede 1500 meter fri i går (lørdag, red.), siger han til TV2 Sport og fortsætter:

- Den kunne jeg godt føle de sidste 100 meter. Så hvis jeg kunne have presset den lidt mere, ville det have være fint.

Den unge svømmer er nu færdig ved VM i Budapest, og han ser tilbage på et mesterskab, hvor han har lært, hvad det vil sige at være en del af eliten.

- Det mentale tæller rigtig meget i eliten. Man tror, at jo mere man træner, jo bedre er man. Men det gælder om, hvem der mentalt kan sætte sig ud over sine kropsgrænser. Jeg skal arbejde med det mentale, siger han.

Til december skal der svømmes EM på kortbane i Danmark, og her har Anton Ipsen en ambition om at blande sig blandt de bedste.

- Frem mod EM kigger jeg rigtig meget på 1500 meter fri. Jeg vil gerne prøve at være med til at kæmpe om medaljer, siger han.

EM på kortbane svømmes fra 13.-17. december.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen