Skisport

Norsk forbund fortsætter støtten til dopingdømte Johaug

Trods en dopingkarantæne på 13 måneder vil Therese Johaug fortsat modtage økonomisk støtte fra forbundet.

Mens blandt andet udstyrssponsoren Fischer har droppet aftalen med den dopingdømte langrendsstjerne Therese Johaug, så fortsætter hendes nationale specialforbund med at yde støtte.

Over for VG bekræfter Espen Bjervig, administrations- og markedschef i Norges Skiforbund (NSF), at man fortsætter med at støtte 28-årige Johaug økonomisk gennem hele karantæneperioden på 13 måneder.

- Hun blev dømt for en paragraf i NIF's (Norges Idrætsforbund, red.) lovgivning, som gør, at man kan opretholde støttedelen fra forbundet, forklarer han.

Paragraffen, som Johaug blev dømt efter, omhandler "ubetydelig skyld", og det giver forbundet mulighed for at opretholde den økonomiske støtte.

Hvor stort et beløb Johaug modtager, vil NSF ikke afsløre, men Johaugs manager, Jørn Ernst, siger, at støtten er vigtig for hende.

- Det betyder meget for hende, at hun beholder støtten, siger Ernst til VG.

NSF har sammen med NIF også betalt samtlige advokatudgifter for Johaug under dopingsagen. Ifølge Jørn Ernst løber det formentlig op i "nogle hundredtusinder" norske kroner.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her