Danske sejlere har smidt føring over bord ved EM

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen og deres 49er FX-båd havde en dårlig dag på havet ved EM torsdag.

Artiklens øverste billede
De tre tunge placeringer sender altså båden på en rutsjetur fra første- til niendepladsen i den samlede EM-stilling. Foto: Finn Frandsen

Forud for torsdagens tre sejladser sad Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen i den førende 49er FX-båd ved EM i Kiel.

Det blev der dog i løbet af dagen lavet om på, så duoen nu ligger på en samlet niendeplads.

- Vi sejlede tre tunge sejladser, hvor intet gik vores vej. Der var egentlig rigtig god vind, men den var underlig, og vi kunne ikke læse, hvad vi skulle.

- Vi havde heller ikke god fart, og de ting går jo ofte hånd i hånd, siger Katja Salskov-Iversen i en pressemeddelelse.

Det gik allerede galt under den første sejlads, da de forsvarende europamestre måtte tage til takke med en placering som nummer 18, men det skulle blive værre endnu for danskerne.

Hansen og Salskov-Iversen blev nummer 19 i den anden sejlads, inden de fik rettet lidt op på tingene og tog en tiendeplads i den tredje og sidste af torsdagens sejladser.

De tre tunge placeringer sender altså båden på en rutsjetur fra første- til niendepladsen i den samlede EM-stilling.

Dermed ligger de to OL-bronzevindere fra Rio nu kun en enkelt placering foran Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på tiendepladsen.

Baad og Thusgaard fik placeringer som nummer tre, ti og syv under torsdagens sejladser.

Torsdag sejlede de 20 bedste besætninger direkte mod hinanden ved EM i Kiel, hvilket også sker fredag, inden der lørdag sejles Medal Race.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen