Sejlsport

Sejleren Paul Elvstrøm er død

OL-legenden Paul Elvstrøm blev 88 år. Som aktiv vandt han fire OL-guldmedaljer.

Arkivfoto: Bo Svane

Sejleren Paul Elvstrøm er død i en alder af 88 år.

Elvstrøm sov onsdag morgen stille ind i sit hjem i Hellerup, oplyser hans familie i en pressemeddelelse.

DIF-formand om Elvstrøm: En af de største er gået bort

Som aktiv sejlsportsmand vandt han fire OL-guldmedaljer og 13 verdensmesterskaber i otte forskellige bådtyper.

Han deltog ved OL for sidste gang i 1988 i Seoul, da han var fyldt 60 år. Ved den lejlighed stillede han op i Tornado-klassen sammen med datteren Trine.

Da var det 40 år siden, den olympiske karriere blev indledt, da Elvstrøm hentede sin første guldmedalje i bådklassen Firefly ved OL i London.

Blå bog: Danmarks mest guldvindende OL-atlet blev 88 år

Den triumf startede en stime af olympiske guldmedaljer. Ved de følgende tre olympiske lege endte Paul Elvstrøm også øverst på sejrsskamlen, selv om han havde skiftet Firefly ud med Finnjolle.

Efter guldtriumferne forsøgte han sig ved OL i Starbåd, Soling og til sidst Tornado og hentede to fjerdepladser som bedste resultat.

Da Danmarks Idrætsforbund i 1996 skulle udpege århundredets største danske idrætsmand og -kvinde, faldt valget på Paul Elvstrøm og svømmeren Ragnhild Hveger.

I 1992 blev Paul Elvstrøm optaget i dansk idræts Hall of Fame, og da Det Internationale Sejlsportsforbund (Isaf) i 2007 oprettede en særlig Hall of Fame for sejlere, var Elvstrøm blandt de første seks optagne.

Egentlig var han uddannet murer og blev siden bygningskonstruktør og ejendomsmægler, men det er i sejlsportens verden, han satte sine største aftryk.

Sideløbende med karrieren på vandet, etablerede han sit eget firma, der solgte sejludstyr, og han designede blandt andet Trapezjollen.

Sejlunion: Elvstrøm var århundredets sportsmand

Han repræsenterede Hellerup Sejlklub i en imponerende karriere, der i alt bød på otte OL-deltagelser og et utal af medaljer og hædersbevisninger.

I 1985 blev han Ridder af Dannebrog som den første sportsudøver nogensinde.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her