Aarhus med i eksklusivt kapløb

Volvo Ocean Race har udtaget Aarhus som kandidat til at udfylde rollen som værtsby.

Artiklens øverste billede

Danmarks næststørste by er nu en smule tættere på at blive værtsby til verdens største sejlsportsbegivenhed, Volvo Ocean Race.

Aarhus har nemlig klaret sig igennem den første af i alt to udskilningsprocesser, der startede i februar, hvor Volvo Ocean Race opfordrede 180 byer til at søge om at blive værtsby i 2014/2015 eller 2017/2018-udgaven af jordomsejlingen. 66 byer søgte. 33 er nu udvalgt, og Aarhus er iblandt.

»Vi er super glade over at være nået hertil. Det er en stor anerkendelse af, hvor langt Aarhus er kommet som sejlsportsby. Alene det, at organisationen bag Volvo Ocean Race regner Aarhus som værende en af de bedste sejlsportsbyer i verden, er en kæmpe gevinst i sig selv. Det er med til at styrke og positionere vores brand. Vi er meget stolte,« siger direktør i Sailing Aarhus, Thomas Capitani, som er projektlederen bag den aarhusianske satsning.

Kender ikke præmissen

I forbindelse med den første udskilningsproces fik Aarhus tilsendt et omfattende spørgskema, der først og fremmest skulle give svar på helt basale forhold som for eksempel dybden af byens havnebassin, men også formelle krav om, hvem der står bag buddet.

Det gør Sailing i Aarhus i samarbejde med Aarhus Kommune indtil videre, og de to instanser skal nu forberede sig på en udskilningsproces version to, der går hen og bliver markant anderledes end den første.

»Det er en helt ny situation, vi står i nu. Ved den første proces kendte vi til spørgsmålene samt kravene, men lige nu kender vi intet til præmissen. Vi venter på at modtage det uddybende materiale fra Volvo Ocean Race, som beskriver de muligheder og rettigheder, vi får som værtsby. Samtidig skal vi vurdere de krav, der vi ligge til os,« siger Thomas Capitani om den udfordring, der kan gå hen og blive meget stor.

»Et af de væsentlige krav bliver at stille med en overbevisende finansieringspakke. Den vil forhåbentlig komme til at bestå af offentlige midler, men i den grad også af privat medfinansiering. Erhvervslivet skal simpelthen ind og spille en rolle, hvis Aarhus skal blive værtsby,« siger han.

Folkelig begivenhed

2011/2012-udgaven af Volvo Ocean er i skrivende stund i fuld gang, og de seks deltagende hold forlod i søndags Miami, USA, og har nu kursen mod Lissabon, Portugal. Byer, som har gennemlevet en folkefest på havnene, mens bådene og besætningerne har holdt en velfortjent pause.

»Der er ingen tvivl om, at Volvo Ocean Race først og fremmest er en kæmpe folkelig begivenhed. Får vi det til Aarhus, vil der være flere hundrede tusinde, der kommer ned på havnen for at overvære det. Det er en ting. En anden ting er, at det også er en kæmpe erhvervsbegivenhed. Virksomheder vil få muligheder i en grad, man ikke har set før,« siger Capitani.

Aarhus har aflagt bud på 2017/2018-udgaven af Volvo Ocean Race, og byen får til december besked på, om satsningen lykkes eller ej.

Det forventes, at Volvo Ocean Race skal bruge syv værtsbyer til hver af de næste to udgaver af jordomsejlingen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.